Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση ΣΕΜΑ για τον εορτασμό 30 ετών από την ίδρυσή του

Σστο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε οκτώ πρωταγωνιστές του Συνδέσμου, για την πολυετή προσφορά τους στα κοινά της ασφαλιστικής αγοράς.

Εκδήλωση ΣΕΜΑ για τον εορτασμό 30 ετών από την ίδρυσή του

Πρόσκληση σε όλους τους μεσίτες ασφαλίσεων να στηρίξουν με αποφασιστικότητα το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, απηύθυνε χθες ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.), κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης του φορέα για τον εορτασμό 30 χρόνων από την ίδρυσή του, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά.

Ο κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ΣΕΜΑ, επί 30 έτη έδωσε δυναμικό παρόν στα κοινά, συμβάλλοντας τα μέγιστα για τη στήριξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης. Σήμερα» όπως είπε «ο ΣΕΜΑ, πιο ισχυρός από ποτέ, συνεχίζει να δίνει το στίγμα των προθέσεών του, εκπροσωπώντας μια επαγγελματική ομάδα, η οποία στην τελευταία και πιο δύσκολη δεκαετία της ιστορίας της, κέρδισε ένα ακόμη στοίχημα: όχι απλά επιβίωσε μιας πρωτόγνωρης οικονομικής ύφεσης για τη χώρα, αλλά στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της οικονομίας και της κοινωνίας μας να εξέλθει της κρίσης με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, διατηρώντας σταθερά τη θέση της ανάμεσα στους ισχυρούς «παίχτες» της αγοράς μας».

Αναφερόμενος στο μέλλον, ο κ. Ξηρογιαννόπουλος κάλεσε το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου «να συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του ΣΕΜΑ, επιδεικνύοντας σύμπνοια, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και ομόνοια, συνδράμοντας, με τον τρόπο αυτό, στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, για μια ασφαλιστική αγορά πιο ισχυρή, πιο παραγωγική».

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε οκτώ πρωταγωνιστές του Συνδέσμου, για την πολυετή προσφορά τους στα κοινά της ασφαλιστικής αγοράς και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι συνέδραμαν τα μέγιστα ώστε ο ΣΕΜΑ να αποκτήσει ισχυρή φωνή.

Ειδικότερα τιμητική διάκριση έλαβε ο κ. Ιωάννης Μακρυμίχαλος, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΜΑ. Ο ίδιος δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ωστόσο η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ευγενία Καφφετζή, που παρέλαβε για λογαριασμό του την τιμητική διάκριση, ανέγνωσε ένα σύντομο μήνυμα του κ. Μακρυμίχαλου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ο Επίτιμος Πρόεδρος του φορέα, χαρακτήρισε ορόσημο για το ΣΕΜΑ τα όσα έπραξε με σκοπό την επιμόρφωση του ασφαλιστικού κοινού ώστε να αντιληφθεί τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλισης, αλλά και την ενδυνάμωση και διεύρυνση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη.

Ο ΣΕΜΑ τίμησε επίσης τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Νικόλαο Μακρόπουλο, ο οποίος παραλαμβάνοντας το βραβείο και αφού ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την τιμή που του έκανε, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο ΣΕΜΑ στα πρώτα χρόνια δράσης του, προκειμένου να εξασφαλίσει ο Μεσίτης Ασφαλίσεων τη θεσμική αναγνώριση της πολιτείας.

Τιμητική διάκριση έλαβε ακόμα ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Σίμος Ξηρογιαννόπουλος, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος διότι έλαβε τη διάκριση από τον υιό του και σημερινό Πρόεδρο του ΣΕΜΑ, κ. Γιάννη Ξηρογιαννόπουλο, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θα ήθελε να μοιραστεί τη διάκριση αυτή με όλα τα μέλη του ΣΕΜΑ, καθότι με τη δική τους προσφορά ο Σύνδεσμος κέρδισε όλες τις μάχες τις οποίες έδωσε στα 30 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο ΣΕΜΑ τίμησε επίσης για την προσφορά του και τον πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Λάμπρο Κόκκινο, ο οποίος ευχήθηκε ο Σύνδεσμος να έχει τη δύναμη να μεγαλουργήσει και τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, που τιμήθηκε για το γεγονός ότι ηγήθηκε του φορέα επί οκτώ έτη, ευχήθηκε ο Σύνδεσμος να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων, να δίνει λύσεις, να προσφέρει στα κοινά και να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την ασφαλιστική αγορά.

Τιμητική διάκριση έλαβε ακόμα ο κ. Γιώργος Κούμπας πρώην Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος καθιερώθηκε στον κλάδο από τη σκληρή δουλειά και επαγγελματικό που επέδειξαν τα μέλη του.

Η Επίτιμη Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Αγγελική Νταλιάνη, που τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά της στο Σύνδεσμο, υπογράμμισε τη θεμελιώδη, όπως ανέφερε, σημασία που έχει για το γίγνεσθαι της ασφαλιστικής αγοράς η συμβολή των μεσιτών ασφαλίσεων στα κοινά του κλάδου.

Τέλος, ο ΣΕΜΑ τίμησε χθες και τον Επίτιμο Αντιπρόεδρο, κ. Δημήτρη Ζαφείριου, ο οποίος προέτρεψε τους νεότερους μεσίτες ασφαλίσεων να αγαπήσουν τον ΣΕΜΑ και να τον στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους ώστε να συνεχίσει και στο μέλλον την επιτυχή του πορεία.

Ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΑ και υπεύθυνος για τη χθεσινή διοργάνωση, υποδεχόμενος τους οκτώ πρωταγωνιστές του Συνδέσμου για να παραλάβουν τις τιμητικές τους διακρίσεις, αφού υπογράμμισε την καθοριστική συνδρομή τους για την επιτυχή πορεία του ΣΕΜΑ, τόνισε ότι κοινό όραμα όλων των μεσιτών ασφαλίσεων πρέπει να είναι μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη ασφαλιστική αγορά.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης διανεμήθηκε το τελευταίο τεύχος του Broker’s Time, το οποίο ο Σύνδεσμος αφιέρωσε στη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του. Μεγάλο μέρος της ύλης του αφορά σε εκτενή ιστορική αναφορά σχετικά με την πορεία του Συνδέσμου από το 1988 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα. Το σχετικό άρθρο επιμελήθηκε ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Δημήτρης Ζαφειρίου.

Τον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων τίμησαν με την παρουσία τους στη χθεσινή εκδήλωση ηγετικά στελέχη της εγχώριας και διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς, εκπρόσωποι Θεσμικών Φορέων, μέλη του Σ.Ε.Μ.Α, μεσίτες, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιριών, καταξιωμένοι επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι του κλαδικού και οικονομικού τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v