Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Θα βρεθεί η χρυσή τομή για συντάξεις και παροχές

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζουν την αισιοδοξία τους για εξεύρεση της χρυσής τομής κατά το Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου. Τονίζουν, όμως, ότι «τίποτα δεν έχει κλειδώσει».

Κομισιόν: Θα βρεθεί η χρυσή τομή για συντάξεις και παροχές

Την αισιοδοξία για εξεύρεση της χρυσής τομής στο θέμα των συντάξεων εκφράζουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραπέμποντας βέβαια για τις όποιες εξελίξεις στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

Όπως σημείωναν πηγές της Κομισιόν πριν από λίγο, στη διάρκεια συνομιλίας με δημοσιογράφους, «τίποτα ακόμα δεν έχει κλειδώσει. Είναι σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις», για το θέμα της μη εφαρμογής των μέτρων μείωσης των συντάξεων.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι εξέφραζαν την πεποίθηση ότι «στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου θα βρεθεί η χρυσή τομή που θα συνδυάζει την τήρηση των συμφωνημένων αλλά και την τήρηση των συνθηκών του θερμοκηπίου, με σκοπό την ενίσχυση αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στον όρο «θερμοκήπιο», εξηγούν ότι πρόκειται για την περίοδο έως το 2032, κατά την οποία η χώρα καταβάλλει χαμηλές πληρωμές για το χρέος.

Οι συνθήκες που θα πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα είναι η διαφύλαξη της οικονομικής σταθερότητας και η προβλεψιμότητα. Επιπλέον οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι «τελικός κριτής είναι το Eurogroup, δηλαδή οι χώρες-μέλη αφού αυτές είναι οι δανειστές της χώρας και όχι η Ευρ. Επιτροπή».

Κατά τ' άλλα, οι ίδιες πηγές της Κομισιόν, με αφορμή το διαμορφούμενο πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών, αναγνωρίζουν ότι αυτό «βαραίνει» λόγω της προεκλογικής περιόδου, αλλά όπως επισημαίνουν: «Η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων δεν θέτει εν αμφιβόλω τις συνιστώσες για την έξοδο της χώρας από τα δημοσιονομικά προγράμματα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v