Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μύλος» με τις αλλαγές στους συρμούς του μετρό για αεροδρόμιο

Να επανακυκλοφορήσουν οι συρμοί του μετρό προς αεροδρόμιο από την Αγία Μαρίνα και όχι από τη Δουκ. Πλακεντίας ζητά η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. Σκληρή επιστολή Θάνου Βούρδα προς ΟΑΣΑ - ΣΤΑΣΥ.

«Μύλος» με τις αλλαγές στους συρμούς του μετρό για αεροδρόμιο

Να επανέλθει η κυκλοφορία των συρμών του μετρό για το αεροδρόμιο στον αρχικό σχεδιασμό και να μην ξεκινούν από τον σταθμό της Δουκ. Πλακεντίας, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, ζητά η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών από τη διοίκηση της Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Η διοίκηση της τελευταίας είχε ανακοινώσει προ ημερών πως οι συρμοί για το αεροδρόμιο δεν θα ξεκινούν από την Αγία Μαρίνα αλλά από τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ταλαιπωρία των επιβατών που ταξιδεύουν προς το αεροδρόμιο. Οι τελευταίοι στριμώχνονται με τις βαλίτσες τους μαζί με τους άλλους επιβάτες στους συρμούς που πάνε μέχρι τη Δουκ. Πλακεντίας και στη συνέχεια αλλάζουν συρμό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο. Το ίδιο συμβαίνει με όσους ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Θάνου Βούρδα προς τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, μεταφέρεται το αίτημα για επαναφορά της κυκλοφορίας της γραμμής στον αρχικό σχεδιασμό. Ο κ. Βούρδας ζητά επίσης να ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου «για τους λόγους τους οποίους έγινε από τη ΣΤΑΣΥ η αλλαγή στα δρομολόγια που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο». Αναρωτιέται ακόμα «αν προηγήθηκε σχετική απαιτούμενη έγκριση από τον ΟΑΣΑ» και αν «τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 54 του ν. 4568/2018 (Α’ 178), όπου απαιτείται έγκριση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες, παρά τις αλλαγές στους συρμούς για το αεροδρόμιο, η κίνηση στο δίκτυο του μετρό έχει χειροτερεύσει. Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς σε πιο αργά χρονικά διαστήματα σε σύγκριση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα να αγανακτούν οι επιβάτες.

Επιπλέον, στη ΣΤΑΣΥ έσπευσαν να ξηλώσουν τις σχάρες για βαλίτσες που υπήρχαν στους συρμούς για το αεροδρόμιο. Τώρα αν εισακουστούν οι απαιτήσεις του υπουργείου, θα πρέπει να τις επανατοποθετήσουν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v