Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακύρωσε απόφαση του ΕΟΠΥΥ για αποζημιώσεις το ΣτΕ

Η απόφαση ακυρώθηκε από το Δ τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 2156/2018 ως «ανυπόστατη», καθώς δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως απαιτεί ο νόμος 3469/2006.

Ακύρωσε απόφαση του ΕΟΠΥΥ για αποζημιώσεις το ΣτΕ

Ακυρώθηκε από το ΣτΕ η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ με την οποία εγκρίθηκε ως ανώτατη τιμή αποζημίωσης για την θεραπεία των πασχόντων από parkinson το ποσό των 100 ευρώ το μήνα.

Η απόφαση του Δ.Σ. ακυρώθηκε από το Δ τμήμα του ΣτΕ (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Κυριλλόπουλος) με την υπ΄ αριθμ. 2156/2018 ως «ανυπόστατη», καθώς δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως απαιτεί ο νόμος 3469/2006.

Όπως επεσήμαναν οι σύμβουλοι Επικρατείας παρά το ανυπόστατο του χαρακτήρα της, πρέπει να ακυρωθεί γιατί έχει εφαρμοστεί.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις δύο προσφευγόντων και έκρινε οτι συνταγματικά και νόμιμα ορίστηκε η συγκεκριμένη ως η ανωτάτη τιμή αποζημίωσης για λόγους δημοσιονομικού συμφέροντος, δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v