Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέδριο για τα Επαγγελματικά Ταμεία την Πέμπτη

Το συνέδριο που θα λάβει χώρα στις 15 Νοεμβρίου, διοργανώνουν η Prudential Marghios & Partners με την Swiss Re.

Συνέδριο για τα Επαγγελματικά Ταμεία την Πέμπτη

Συνέδριο-ημερίδα υψηλού επιπέδου για τα Επαγγελματικά Ταμεία διοργανώνουν η Prudential Marghios & Partners με την Swiss Re.

Προσκεκλημένοι στην ημερίδα για τα Επαγγελματικά Ταμεία που διοργανώνουν η Prudential Marghios & Partners με την Swiss Re που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15/11/2018 θα είναι οι κ.κ Αναστάσιος Πετρόπουλος (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και ο κ. Νότης Μηταράκης (Αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, όπου θα ανταλλάξουν την τεχνογνωσία τους αλλά και τις ιδεολογικές διαφορές τους.

Kατά την έναρξη του Συνεδρίου χαιρετισμούς εκτός από τους κ.κ Πετρόπουλο και Μηταράκη θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Olaf Kjelsen, το μέλος της γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κωνσταντίνου, η Πρόεδρος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής κα Ευφροσύνη Κουσκουνά, η Ελεγκτής/ Μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με εξειδίκευση στα ΤΕΑ κα Μαρία Μαργαριτσανάκη και ο Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΛ) κ. Χαρίλαος Αλαμάνος.

Θεματικές Ομιλίες (10.45-12.30)

Ο κ. Κωνσταντίνος Νικολάου (Managing Director Prudential B. Marghios & Partners) θα αναφερθεί στην ίδρυση και οργάνωση των ΤΕΑ, τις προοπτικές και τις εξελίξεις τους.

H καθηγήτρια Αναστασία Δρίβα (Strategy Analyst Swiss Re) θα αναφερθεί στο συσχετισμό δημογραφικής κρίσης και συνταξιοδοτικού συστήματος και στον θεσμό των ΤΕΑ στην Ευρώπη μέσα από την εμπειρία της Swiss Re.

O κ. Hillel Damelin (Head Life & Health Medi) Διευθυντής της Swiss re σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική θα εστιάσει στο θέμα της αντασφάλισης παροχών των ΤΕΑ. Μετά την ομιλία του κ. Damelin θα ακολουθήσουν ερωτήσεις

O καθηγητής Μιχαήλ Ανθρωπέλος (Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικών Πανεπιστήμιο Πειραιώς) θα αναφερθεί στην στρατηγική επενδύσεων με έμφαση στην πλήρη κάλυψη των συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων των ΤΕΑ.

Τελος ο καθηγητής Αλέξανδρος Ζυμπίδης (Επίκουρος Καθηγητής Αναλογιστικής Επιστήμης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως πρόεδρος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής) θα μιλήσει για τους δομικούς κινδύνους και τις τεχνικές διαχρονικής θωράκισης της βιωσιμότητας των ΤΕΑ.

Δεύτερο Μέρος (13.00-14.00)

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου θα υπάρξει συζήτηση εκπροσώπων ταμείων και φορέων. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (Πλαστικός Χειρούργος) μέλος Δ.Σ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και οι κκ Νικόλαος Κωνσταντόπουλος ( Πρόεδρος ΤΕΑ ΕΕΚΕ – Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος), Θεοδόσης Σπυράντης, (Πρόεδρος ΕΤΕΑΠΕΠ Προσωπικό Εταιρειών Πετρελαιοειδών), Κωνσταντίνος Μακέδος , (Πρόεδρος ΤΜΕΔΕ Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων), Διονύσης Ρίζος , δικηγόρος ΔΣΑ , εξειδικευμένος στην κοινωνική ασφάλιση (Σύμβουλος Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων).

Συντονιστής στο πάνελ θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου κ. Σάββας Ρομπόλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v