Κύκλωμα χρυσού: «Ναι» στην αποφυλάκιση των οκτώ λέει και η Εισαγγελέας

Η εισαγγελική λειτουργός, τάσσεται υπέρ της άποψης της ανακρίτριας που έχει κρίνει ότι μετά το έγγραφο της ΑΑΔΕ "δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως".

Κύκλωμα χρυσού: «Ναι» στην αποφυλάκιση των οκτώ λέει και η Εισαγγελέας

Την αποφυλάκιση των οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση του αποκαλούμενου "κυκλώματος χρυσού", εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός, τάσσεται υπέρ της άποψης της ανακρίτριας που έχει κρίνει ότι μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το έγγραφο της ΑΑΔΕ "δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως".

Σημειωτέον ότι η ανακρίτρια συμμερίζεται την άποψη ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας πάνω στο οποίο στηρίζεται η δικογραφία δεν στοιχειοθετείται, καθώς σύμφωνα με το έγγραφο της ΑΑΔΕ δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

Το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη από την ανακρίτρια της υπόθεσης κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι.

Η τελική απόφαση αναμένεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Εύα Καραμανώλη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v