Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματοδότηση έργων σε τέσσερα λιμάνια του νομού Λασιθίου

Η χρηματοδότηση των λιμανιών στο Λασίθι αφορά μέρος του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών.

Χρηματοδότηση έργων σε τέσσερα λιμάνια του νομού Λασιθίου

Χρηματοδότηση τεσσάρων έργων σε λιμάνια του νομού Λασιθίου εγκρίθηκε με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη για το έτος 2018, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η χρηματοδότηση των λιμανιών στο Λασίθι αφορά μέρος του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφάλειας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, στον νομό Λασιθίου τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση αφορούν στη: «βελτίωση παλιού τμήματος Λιμένα Σητείας συνολικού ποσού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας στον εμπορικό Λιμένα Αγίου Νικολάου, συνολικού ποσού προϋπολογισμού 125.000 ευρώ, στην προμήθεια τοπικών διανομέων ύδρευσης-ηλεκτροδότησης Ιεράπετρας συνολικού ποσού προϋπολογισμού 17.000 καθώς και στην αποκατάσταση - επισκευή γλίστρας Ιεράπετρας συνολικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, για πρώτη φορά προβλέπεται τόσο υψηλή χρηματοδότηση για έργα επισκευής και συντήρησης στα λιμάνια, ενώ οι πόροι που εγκρίθηκαν για το 2018 είναι σχεδόν τριπλάσιοι από τους πόρους που δαπανούνταν τα προηγούμενα χρόνια σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v