ΥΠΕΝ: Ραντεβού Σταθάκη με Tesla για business στα νησιά

Στην Αθήνα εκπρόσωποι της Tesla. Η συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη και τα τα σχέδια για την ενεργειακή αυτάρκεια μη διασυνδεδεμένων νησιών και τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης.

ΥΠΕΝ: Ραντεβού Σταθάκη με Tesla για business στα νησιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση του υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη με εκπροσώπους της εταιρίας Tesla του Έλον Μασκ.

Πηγές αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση και σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας επιδιώκουν να παρουσιάσουν στην ελληνική πλευρά σχέδια και προτάσεις για την ενεργειακή αυτονομία των ελληνικών μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα ανάπτυξης πιλοτικών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και αποθήκευσης σε μη διασυνδεδεμένο νησί μεσαίου μεγέθους, όπως αυτό τη Λήμνου.

Πηγές επίσης αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά αναμένεται να παρουσιάσει και πτυχές του Εθνικού Ενεργειακού της Σχεδιασμού, το οποίο προβλέπει τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στο 10% του στόλου των επιβατικών οχημάτων το 2030.

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v