Κοντά σε συμφωνία ΔΕΗ - ΛΑΡΚΟ για νέα σύμβαση παροχής ρεύματος

Θέμα ωρών η τελική σύμβαση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού με την κρατική βιομηχανία νικελίου. Προβλέπεται μείωση της παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες οφειλές.

Κοντά σε συμφωνία ΔΕΗ - ΛΑΡΚΟ για νέα σύμβαση παροχής ρεύματος

Μετά από 3,5 ώρες διαβουλεύσεων ανάμεσα στις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΛΑΡΚΟ οι δύο εταιρίες φέρονται να βρίσκονται πια κοντά σε συμφωνία.

Αυτό αναφέρουν πηγές της οδού Χαλκοκονδύλη αναφορικά με τη συνάντηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και είχε ως αντικείμενο τη σύναψη νέας σύμβασης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της βιομηχανίας νικελίου, υπό την προειδοποίηση της δημόσιας εταιρίας ηλεκτρισμού για διακοπή του ρεύματος από τις 12 Ιανουαρίου.

Με τα χρέη της ΛΑΡΚΟ προς την Επιχείρηση να πλησιάζουν τα 300 εκατ. ευρώ, οι λεπτομέρειες της σύμβασης δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αυτές κινούνται στους βασικούς άξονες της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα υπό τον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη.

Δηλαδή, η βιομηχανία της Λάρυμνας θα μειώσει την παραγωγή νικελίου και άρα και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες οφειλές της.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, η ΛΑΡΚΟ στο σκέλος των τρεχουσών καταναλώσεων δεσμεύτηκε να μειώσει τη μηνιαία κατανάλωση ρεύματος από τα 5,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως στα 4,1 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο εγγυάται και δεσμευέται για την πληρωμή του κατά 100%. Αν για διάφορους λόγους, ξεπεράσει την αξία κατανάλωσης των 4,5 εκατ. ευρώ θα δίνει εγγυητικές κάθε μήνα.

Ως προς το συσσωρευμένο χρέος των 300 εκατ. ευρώ, πηγές θέλουν κι εκεί η ΔΕH με τη ΛΑΡΚΟ να έχουν καταλήξει σε συμφωνία ως προς την κάλυψη μέρους αυτού.

Πηγές θέλουν, να έχει συμφωνηθεί διακανονισμός των ληξιπρόθεσμων αφού πρώτα καταβάλει ένα ποσό έναντι αυτών. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v