Δίνεται παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Η παράταση, η οποία δίνεται λόγω του κύματος κακοκαιρίας, θα επισημοποιηθεί με υπουργική απόφαση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται μόνο στις ΔΟΥ.

Δίνεται παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Παράταση για την καταβολή των φετινών τελών κυκλοφορίας των ΙΧ ως τα τέλη Ιανουαρίου δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών. 

Η παράταση, η οποία δίνεται λόγω του κύματος κακοκαιρίας, θα επισημοποιηθεί με υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πληρωμή των τελών θα γίνεται αποκλειστικά στις ΔΟΥ. 

Οπως μετέδιδε νωρίτερα το Euro2day.gr:  

Τελευταία ημέρα η σημερινή για την εμπρόθεσμη πληρωμή τελών κυκλοφορίας του 2019 και την κατάθεση πινακίδων από όσους δεν αντέχουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των τελών και προτιμούν να θέσουν το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας.

Τα πρώτα στοιχεία τα οποία συνέλεξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν ότι περίπου ένας στους δέκα ιδιοκτήτες οχημάτων άφησαν για την παράταση την πληρωμή των τελών, θεωρώντας την λίγο πολύ δεδομένη. Δεν είναι μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια, το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους πριν την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας, το υπουργείο Οικονομικών δίνει παράταση κοντά στις δέκα μέρες.

Το ίδιο έγινε και την 31η Δεκεμβρίου 2018, με την παράταση να λήγει σήμερα 11 Ιανουαρίου. Από αύριο η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται πρόστιμο ισόποσο με το ύψος των τελών.

Αρμόδιες πηγές εκτιμούν πως τα έσοδα από τέλη κυκλοφορίας την περίοδο της παράτασης θα διαμορφωθούν στη ζώνη των 110 εκατ. ευρώ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα ετήσια έσοδα από τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ, συνάγεται -χοντρικά- ότι ένας στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων άφησε την πληρωμή για την τελευταία (εμπρόθεσμη) ώρα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v