Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ επιμένουν κύκλοι του ΥΠΕΝ

Δεν θα γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια της δημόσιας επιχείρησης, σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΕΝ. Ανοικτό παράθυρο για μείωση της έκπτωσης συνέπειας. Επιφυλακτικό το υπουργείο και για τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ.

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ επιμένουν κύκλοι του ΥΠΕΝ

Επιμένουν στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πως δεν πρόκειται να εγκρίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

Οι ίδιες πηγές, στο περιθώριο του συνεδρίου Ecomobility 2019, υπενθύμισαν την τελευταία συνέντευξη του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, με την οποία καθιστούσε σαφές πως δεν θα ανέβουν τα τιμολόγια της ΔEH.

Πάντως στελέχη του ΥΠΕΝ αφήνουν παράθυρο για την είσπραξη των αναγκαίων εσόδων από τη δημόσια εταιρία μέσα από τη μείωση της έκπτωσης συνέπειας 15%. Όπως σημειώνουν, πρόκειται για εμπορική πολιτική της εταιρίας και σε αυτά τα θέματα το υπουργείο δεν παρεμβαίνει.

Επιφυλακτικό φέρεται το ΥΠΕΝ και στα σενάρια για μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, της ρυθμιζόμενης χρέωσης που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου, τα έσοδα από το ΕΤΜΕΑΡ είναι απαραίτητα για τη χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν φέτος και τον επόμενο χρόνο.

Τέλος, αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις λιγνιτικες μονάδες, πηγές του ΥΠΕΝ συνέστησαν ψυχραιμία μέχρι αύριο, οπότε και είναι η καταληκτική προθεσμία του διαγωνισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v