Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπ. Εργασίας: Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για τον κατώτατο μισθό

Την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού της Ε. Αχτσιόγλου με τους θεσμούς. Κύκλοι από το Υπουργείο τονίζουν ότι η συνάντηση θα είναι ενημερωτική και το χρονοδιάγραμμα για τον κατώτατο ισχύει ως έχει.

Υπ. Εργασίας: Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για τον κατώτατο μισθό

Αύριο στις 10 το πρωί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Κατά τη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ε. Αχτσιόγλου θα ενημερώσει τους θεσμούς για το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής σοφώ, που προτείνει αυξήσεις στον κατώτατο μισθό από 5% έως 10%.

Κύκλοι από το Υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ισχύει ως έχει και η τελική υπουργική απόφαση θα έχει υπογραφεί έως το τέλος Ιανουαρίου, ώστε οι αυξήσεις να ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τους εκπροσώπους των δανειστών να εκφράζουν ενστάσεις ως προς την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως κατά την αυριανή συνάντηση θα υπάρξει απλή ενημέρωση καθώς ο κύκλος των διαπραγματεύσεων έχει τελειώσει.

Η Κομισιόν έχει ενημερωθεί για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τον υποκατώτατο μισθό από τον Σεπτέμβριο, ενώ οι Βρυξέλλες έχουν ταχθεί υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, εκφράζοντας βέβαια επιφυλάξεις ως προς τη σχέση που πρέπει να έχει με την παραγωγικότητα της εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v