Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και κατώτατος μισθός προβληματίζουν το EwG

Η μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση ήταν το θέμα που ενόχλησε περισσότερο την Κομισιόν κατά το Euroworking Group.

Τράπεζες και κατώτατος μισθός προβληματίζουν το EwG

Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, τόνισε στο Euroworking Group της Πέμπτης πως  δεν έχει σημειωθεί πρόοδος σε βασικά τραπεζικά ζητήματα και χαρακτήρισε απογοητευτική την πρόσφατη αποστολή των θεσμών στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο κ. Κοστέλο υποστήριξε όσον αφορά την κατάσταση των τραπεζών ότι «οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης λείπουν ώστε να γίνει μια σωστή αξιολόγηση». Η βασική πρόταση στην οποία αναφέρθηκαν οι θεσμοί την Πέμπτη ήταν με ποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να αντικασταστήσει τον νόμο Κατσέλη όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η έλλειψη αυτού του νομοθετικού πλαισίου έχει «σημαντικές συνέπειες στην κουλτούρα πληρωμών των Ελληνών», σημείωσε ο κ. Κοστέλο. 

Το θέμα ωστόσο που ενόχλησε περισσότερο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν η μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού. «Ούτε οι Έλληνες εμπειρογνώμονες δεν είχαν προτείνει τόσο μεγάλη αύξηση ύψους 11%» ανέφερε ο κ. Κοστέλο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v