Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα παράταση στον διαγωνισμό για δορυφορικά διόδια και τη γραμμή 4 του Μετρό

Παράταση για τις 6 Μαρτίου έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών στον διαγωνισμό για το νέο σύστημα δορυφορικών, αναλογικών, διοδίων. Για τις 28 Φεβρουαρίου «μετατέθηκαν» οι προσφορές για το πρώτο τμήμα της νέας γραμμής 4 του μετρό. Αθήνας.

Νέα παράταση στον διαγωνισμό για δορυφορικά διόδια και τη γραμμή 4 του Μετρό

Από παράταση σε παράταση πάνε οι μεγάλοι διαγωνισμοί στα δημόσια έργα. Χθες δεν κατατέθηκαν οι προσφορές για το πρώτο τμήμα της νέας γραμμής 4 του μετρό Αθήνας, προϋπολογισμού άνω του 1,5 δισ. ευρώ, καθώς υπήρξε νέα παράταση για τις 28 Φεβρουαρίου.

Το έργο διεκδικούν, μέσω τριών διαφορετικών κοινοπραξιών με ξένους ομίλους, οι τρεις μεγαλύτεροι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας (Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΑΒΑΞ).

Παράταση για τις 6 Μαρτίου έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και στον διαγωνισμό για το νέο σύστημα δορυφορικών, αναλογικών, διοδίων, προϋπολογισμού άνω των 400 εκατ. ευρώ.

Ως ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών είχε οριστεί αρχικά η αυριανή ημέρα, αλλά τελικά υπήρξε πίεση καθώς αρκετοί από τους ενδιαφερόμενους είχαν δηλώσει πως οι προθεσμίες του υπουργείου ήταν ασφυκτικές.

Το έργο διεκδικούν ισχυρές κοινοπραξίες από την Ελλάδα και την Ευρώπη και συγκρεκριμένα οι Vinci Highways - Vinci Concessions - KAPSCH TraficCom A.G. - ΤΕΡΝΑ, Nusz - Μυτιληναίος, ΑΚΤΩΡ - Autostrade - Intrakat  - Intrasoft International, ΟΤΕ - T-Systems και Strabag - Skytoll. Μένει, βέβαια, να εξακριβωθεί ποιες από τις πέντε κοινοπραξίες θα καταθέσουν τελικά δεσμευτικές προσφορές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v