Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάχαλο στο Θριάσιο μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών!

Σωρεία αντιδράσεων από την τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων διέλευσης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σχεδόν σε όλο το Θριάσιο Πεδίο! Οι παρενέργειες, η παρέμβαση του ΣΒΑΠ και η ρύθμιση του Υπ. Υποδομών.

Μπάχαλο στο Θριάσιο μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών!

Σε μπάχαλο και σοβαρές αντιδράσεις έχει οδηγήσει η εφαρμογή νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Υποδομών και η τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων διέλευσης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σχεδόν σε όλο το Θριάσιο Πεδίο, όπου λειτουργούν το 90% των αποθηκών (logistics) και το 80% των συνεργείων βαρέων οχημάτων του Λεκανοπεδίου.

Η απόφαση εφαρμογής της ρύθμισης που απαγορεύει, πλην εξαιρέσεων, τη χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου της χώρας από τα βαριά οχήματα (για περιορισμό ατυχημάτων και ζημιών στις υποδομές που δεν αντέχουν τέτοια κίνηση) προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στη λειτουργία των βιομηχανιών και των αποθηκών, αλλά και των άλλων επιχειρήσεων της περιοχής.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) Δημήτρης Μαθιός δήλωσε πως «η αρχή της συνύπαρξης της πολιτικής ανάπτυξης με την πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος είναι ο θεμέλιος λίθος για την προκοπή της οικονομίας, που θέλει να λέγεται ανεπτυγμένη. Και προς την κατεύθυνση αυτή η βιομηχανία αισθάνεται την υποχρέωσή της και δείχνει απεριόριστο σεβασμό. Προς τούτο, η πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος δεν επιτρέπεται να στηρίζεται στην απίθανη τακτική του "πονάει χέρι, κόβεις χέρι…" όπως συμβαίνει με την απόφαση "ακρωτηριασμού" των βιομηχανιών και βιοτεχνιών της Αττικής, λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας φορτηγών στη βιομηχανική ζώνη Ασπροπύργου».

Ο κ. Μαθιός ζήτησε «την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, για να διερευνηθεί η αψυχολόγητη και αντιαναπτυξιακή συμπεριφορά του υπουργείου Μεταφορών, που έχει φέρει σε απόγνωση το 50% του βιομηχανικού δυναμικού της χώρας, εγκατεστημένο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής».

Προ ημερών πραγματοποιήθηκε και έκτακτη συνέλευση των παραγωγικών φορέων της Δυτικής Αττικής, στην οποία «όλοι οι συμμετέχοντες στη συνέλευση καταδίκασαν την ενέργεια της Περιφέρειας να τοποθετήσει πινακίδες απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλο το Θριάσιο, όπου είναι εγκατεστημένες και δραστηριοποιούνται το 90% των αποθηκών Logistics, το 80% των συνεργείων όλων των κατηγοριών, που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο για την αποσυμφόρηση της Αθήνας και χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις όλων των ιδιοτήτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v