Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει μασκαρεμένο μνημόνιο

Η εκταμίευση της δόσης -των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα- θα στείλει σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μια αξιόπιστη χώρα, υπογράμμισε ο επίτροπος. Οι δύο εκκρεμότητες. Τι είπε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει μασκαρεμένο μνημόνιο

H έκθεση της Κομισιόν δείχνει ότι υπάρχει εξαιρετική πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας, υπογράμμισε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Είμαστε στον σωστό δρόμο και η έκθεση δείχνει την πρόοδο που έχει γίνει και τις δεσμεύσεις που έχουν γίνει σεβαστές, σημείωσε ο επίτροπος, τονίζοντας ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό τα δύο θέματα που έχουν μείνει ανοιχτά, τις λιγνιτικές μονάδες της ΔEH και το νόμο Κατσέλη.

Οπως είπε ο κ. Μοσκοβισί, «για τις λιγνιτικές μονάδες, έχουμε την αίσθηση ότι οι ελληνικές αρχές έχουν τη βούληση να προχωρήσουν τον διαγωνισμό. Εχουμε κοινή άποψη με τον Αλέξη Τσίπρα ότι τα κριτήρια πρέπει να αφορούν σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Πρέπει να δουλέψουμε για τα κριτήρια, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τα κόκκινα δάνεια και να βρούμε από κοινού μια λύση».

Ο επίτροπος τόνισε ότι υπάρχει ένα σημαντικό Eurogroup στις 11 Μαρτίου. Τα θέματα θα τεθούν επί τάπητος εκεί. «Θα αποφασίσουμε για τη δόση, που δεν είναι δόση αλλά τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα», σημείωσε.

Τόνισε δε ότι η εκταμίευση των κεφαλαίων αυτών θα στείλει σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μια αξιόπιστη χώρα.

Το βασικό ζήτημα είναι η Ελλάδα να ξαναμπεί σε έναν δρόμο ανάπτυξης, μετά από όλα αυτά τα προβλήματα.

«Υπάρχει ισχυρή βούληση από τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούμε -με άλλο τρόπο βέβαια. Δεν υπάρχει μασκαρεμένο μνημόνιο, δεν υπάρχει μνημόνιο», κατέληξε ο επίτροπος. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v