Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EwG: Πρόοδος αλλά όχι συμφωνία για την πρώτη κατοικία

Χωρίς λευκό καπνό ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ ορισμένες πηγές βλέπουν καθυστέρηση που μπορεί να τραβήξει έως και τον Μάιο. Ερώτημα παραμένει η στρατηγική που θα επιλέξει η Αθήνα.

EwG: Πρόοδος αλλά όχι συμφωνία για την πρώτη κατοικία

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η συζήτηση του EwG για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, υπήρξε «πρόοδος αλλά όχι συμφωνία».

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σύμφωνα με πηγές των δανειστών, θα διαρκέσουν μέχρι το «ορόσημο» της 5ης Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup στο Βουκουρέστι.

Ευρωπαϊκές πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η συζήτηση να τραβήξει και μετά το Eurogroup του Απριλίου και μέχρι την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραμένουν οι ενστάσεις επί της ελληνικής πρότασης καθώς για άλλη μια φορά επισημάνθηκε το γεγονός ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό, αλλά σχετίζεται άμεσα με τους ισολογισμούς των τραπεζών και την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων στον κλάδο.

Ερώτημα είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου ότι πηγές της είχαν σπεύσει να δηλώσουν ότι το νομοθέτημα θα κατατίθετο στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, κάτι που δεν έγινε, προκειμένου «να μην οξυνθούν τα πνεύματα». Η πρόθεση να κατατεθεί «κάποια στιγμή» το νομοθέτημα είναι εις γνώση των θεσμών, όπως έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα το Euro2day.gr και μια τέτοια κίνηση θα πυροδοτούσε νέες εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v