Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Brain Regain: Πώς θα επαναπατριστούν τα στελέχη

Πρωτοβουλία παροχής mentoring σε Έλληνες εργαζόμενους στο εξωτερικό, που διερευνούν την πιθανότητα επιστροφής στα πάτρια, αναλαμβάνουν 16 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Brain Regain: Πώς θα επαναπατριστούν τα στελέχη

Καθοδήγηση και υποστήριξη σε ‘Ελληνες επαγγελματίες, οι οποίοι απορροφήθηκαν στο εξωτερικό αλλά εξετάζουν τον επαναπατρισμό τους προσφέρει μια νέα ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται από στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

Η πρωτοβουλία «Βrain Regain» αναπτύσσεται από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες» και η αρχική ιδέα σχεδιάστηκε από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κεσεντέ (πρόεδρο ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε), Ευάγγελο Μαρνέρη (Διευθύνοντα Σύμβουλο AIMS International Hellas A.E.), Γιάννη Παπαχρήστου (Γενικό Διευθυντή Ελλάδας-Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον), Θεόδωρο Κοτιώνη (Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ogilvy Greece) και Στάθη Ποταμίτη (Διευθύνοντα Εταίρο, PotamitisVekris Law Partnership).

Σήμερα στο δίκτυο συμμετέχουν συνολικά 16 εταιρείες, οι οποίες, όπως αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, διαθέτουν ανώτερα στελέχη τους ως μέντορες  που αναλαμβάνουν την καθοδήγηση Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από απευθείας συζητήσεις μαζί τους, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την εσωτερική πραγματικότητα και τις πιθανές ευκαιρίες συνέχισης της καριέρας τους πίσω στην Ελλάδα.

Οι ιθύνοντες της πρωτοβουλίας αναγνώρισαν πως η συνέπεια της φυγής ταλέντων και επαγγελματιών ήταν σοβαρή για την εγχώρια επιχειρηματικότητα και οικονομία, υποστηρίζοντας ότι σήμερα υπάρχουν οι συνθήκες για μια προσπάθεια ανάκτησης αυτού του ανθρώπινου κεφαλαίου.

Οι ομιλητές ξεκαθάρισαν πως η πρωτοβουλία δεν αποσκοπεί στην πρόσληψη στελεχών για συγκεκριμένες ανάγκες των εταιρικών οργανισμών που συμμετέχουν. Εκτίμησαν ωστόσο ως σημαντική την προσφορά ενημέρωσης για τις εξελίξεις σε πιθανούς ενδιαφερόμενους επαγγελματίες.

Σήμερα στην πρωτοβουλία συμμετέχουν 16 εταιρίες και ειδικότερα οι: Aegean Airlines, Eλληνικά Πετρέλαια, COSMOTE, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς,  Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, T.E.MES,  ΜΕΤΡΟ, CHIPITΑ, Sani Ikos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy.

Στόχος ωστόσο είναι ο εμπλουτισμός των συμμετεχόντων και των διαθέσιμων μεντόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v