Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σμίκρυνση της προεκλογικής περιόδου ζητά ο Θ. Φέσσας

Εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της επίσπευσης των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Ανησυχία για τις προεκλογικές παροχές. Εθνικός στόχος πρέπει να είναι η προσέλκυση μεγάλων και βιώσιμων επενδύσεων.

Σμίκρυνση της προεκλογικής περιόδου ζητά ο Θ. Φέσσας

Υπέρ της επίσπευσης των εθνικών εκλογών τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, επισημαίνοντας ότι όσο περισσότερο διαρκεί η προεκλογική περίοδος, τόσο περισσότερο είναι πιθανό η οικονομία να βρεθεί σε μια παροδική ύφεση.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τις προεκλογικές παροχές, τονίζοντας ότι η χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Χρειάζεται περίσκεψη και σύνεση, σημείωσε χαρακτηριστικά, και επισήμανε ότι θα πρέπει να καταστεί εθνικός στόχος η προσέλκυση μεγάλων και βιώσιμων επενδύσεων, οι οποίες θα προσφέρουν στην οικονομία και θα δημιουργήσουν καλές νέες θέσεις απασχόλησης.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δεν είναι θετικά, αναφέροντας ότι το 2018 έναντι του 2017 οι επενδύσεις υποχώρησαν κατά 3%. Μάλιστα ανέφερε ότι υπολειπόμαστε κατά 50% περίπου ως ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τις επενδύσεις, σημειώνοντας ότι το ποσοστό στην Ελλάδα ανέρχεται στο 11%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι στο 20%.

Χρειάζεται σοβαρή κινητοποίηση για να διαμορφωθεί ένα φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v