Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Süddeutsche Zeitung: Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου εκπέμπει ελληνική αισιοδοξία

«Εάν δεν σημειωθούν μεγάλα ατυχήματα, ο τραπεζικός τομέας μεσοπρόθεσμα θα αφήσει πίσω του την κρίση», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Süddeutsche Zeitung: Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου εκπέμπει ελληνική αισιοδοξία

Όπως σημειώνει η Süddeutsche Zeitung, ο Γιώργος Χαντζηνικολάου εκπέμπει ελληνική αισιοδοξία. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο στη δουλειά του. Είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αναφέρεται στο σχετικό άρθρο της SZ.

«Ο πόνος της Ελλάδας βρίσκεται στους ισολογισμούς των τραπεζών και η θεραπεία του πόνου απαιτεί χρόνο», λέει ο κ. Χαντζηνικολάου. «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια μετά την κρίση του 2010 -συνεχίζει- υπάρχουν λόγοι να είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι. Από το 2017 η οικονομία αναπτύσσεται ξανά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει φέτος αύξηση της ανάπτυξης κατά 2,2%, σύμφωνα με την πρόβλεψή της που δημοσιεύτηκε την Τρίτη. Η ανεργία μειώνεται, οι εξαγωγές αυξάνονται. Η Ελλάδα μπορεί και πάλι να αναχρηματοδοτείται μόνη της στις κεφαλαιαγορές. Οι τέσσερις εναπομείνασες συστημικές τράπεζες τακτοποιούν προσεκτικά τους ισολογισμούς τους. Εάν δεν σημειωθούν μεγάλα ατυχήματα, ο τραπεζικός τομέας μεσοπρόθεσμα θα αφήσει πίσω του την κρίση», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v