Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ετοιμάζεται κοινή δράση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όλης της χώρας. Οι προτεραιότητες του κλάδου και ο στόχος για ταχεία αύξηση της παραγωγής. Τι είπαν σε Συνδιάσκεψη Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Γ. Βρούτσης, Κ. Μίχαλος και Π. Δημητρίου.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ενώνουν τις δυνάμεις τους

Αποφασιστικό βήμα προκειμένου ο χώρος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης να διαμορφώσει ενιαίες θέσεις υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του και αναπτύσσοντας περαιτέρω την ασφαλιστική συνείδηση στη χώρα, έγινε το Σάββατο με την «1η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια».

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενδεικτικές ήταν οι θέσεις του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε «μια ενιαία φωνή από τον Έβρο έως την Κρήτη, με προτεραιότητες την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου, τη διεύρυνση της ασφαλιστικής παραγωγής στην Ελλάδα (π.χ. κίνητρα φορολογικά στα συμβόλαια ζωής και υγείας), την προσαρμογή του κλάδου στη ψηφιακή εποχή και τη συνεχή εκπαίδευση.

Επιπλέον αναφέρθηκε σε μελέτη που θα ετοιμαστεί έως το τέλος του έτους και θα αφορά το σήμερα και το αύριο του ασφαλιστικού κλάδου, μελέτη πάνω στην οποία θα βασιστούν οι προτεραιότητες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (πού βρισκόμαστε, τι περιμένουμε και τι ζητάμε από Ελλάδα και Ευρώπη).

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα στον κλάδο, σημειώνοντας ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέδειξαν τη χρησιμότητά τους στη δύσκολη εποχή της κρίσης, πως η μεγάλη ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου θα έρθει μέσα από το συνταξιοδοτικό, (αυτό αποτελεί τη βασική αιτία για την οποία η ελληνική παραγωγή αντιστοιχεί στο 2% του ΑΕΠ και η ευρωπαϊκή στο 7,5%) και τέλος πως υπάρχουν και άλλες ασφαλιστικές δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν όπως η κάλυψη για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, η αστική ευθύνη σε ολοένα και περισσότερα επαγγέλματα και φυσικά η ασφάλιση έναντι φυσικών φαινομένων.

Μεταξύ των θεμάτων που επίσης τέθηκαν προς συζήτηση από άλλους εκπροσώπους του κλάδου ήταν οι σχέσεις των δικτύων με τις ασφαλιστικές εταιρείες, το bancassurance, οι συνεχείς πιστοποιήσεις και οι «μαύροι κωδικοί».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν άτομα από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό χώρο. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία-Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε σε κινήσεις που γίνονται για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, τονίζοντας πως ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας δεν έχουν ανταγωνιστικό ρόλο.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης στην οικονομία και πως πρέπει να δοθούν φορολογικά-θεσμικά κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων/νος Μίχαλος θεώρησε επιβεβλημένη τη σταδιακή μετάβαση σε ένα σύστημα τριών πυλώνων στο συνταξιοδοτικό, καθώς μόνο ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι βιώσιμο, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι: α) Η ιδιωτική ασφάλιση αναπτύσσεται σε υγιείς βάσεις λόγω του αυστηρού θεσμικού πλαισίου β) Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει πλέον πολύ περισσότερα και περισσότερο καινοτόμα προϊόντα, με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να αποτελεί αποτελεσματικό κρίκο εξυπηρέτησης των πελατών, μέσα από την προστιθέμενη αξία που προσφέρει.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Πάνος Δημητρίου, αναφέρθηκε και αυτός στην ανάγκη υιοθέτησης του συνταξιοδοτικού συστήματος των τριών πυλώνων, στην αλλαγή του υγειονομικού χάρτη και τις επιβαλλόμενες αλλαγές, καθώς και στην εύρεση τρόπου κάλυψης έναντι φυσικών καταστροφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v