Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχονται και προθεσμιακές καταθέσεις μέσω... mobile wallet

Σχεδιάζεται ήδη η πρώτη υπηρεσία απόδοσης τόκου έως 1% για μικρές προθεσμιακές τοποθετήσεις μέσω του ηλεκτρονικού πορτοφολιού της deVere. Η παρουσία στην ελληνική αγορά και τα σχέδια της εταιρείας.

Ερχονται και προθεσμιακές καταθέσεις μέσω... mobile wallet

Tη στιγμή που οι τράπεζες της χώρας «ανακάλυψαν» τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτόν, οι διεθνείς ανταγωνιστές τους, όχι απαραίτητα τραπεζικά ιδρύματα, ετοιμάζονται να κερδίσουν πελατεία και στην ελληνική αγορά (apple, google...facebook).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr , είναι θέμα χρόνου η, για πρώτη φορά, ανταγωνιστική τιμολόγηση για τραπεζικές υπηρεσίες μέσω κινητού, καθώς και η επιβράβευση των συναλλασσομένων, με υψηλή -για την εποχή- απόδοση τόκων.

Ο λόγος για τις εταιρίες Fintech που χωρίς το λειτουργικό κόστος μιας τράπεζας, μπορούν να παίξουν με ανταγωνιστικούς όρους, όχι μόνο σε επίπεδο τραπεζικών συναλλαγών ή πώλησης ασφαλειών, αλλά και σε επίπεδο επενδύσεων. Μία εξ αυτών, είναι η deVere - ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως, που συνολικά διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Στην ελληνική αγορά, η deVere έχει σκοπό να συνεργαστεί με μη τραπεζικές εταιρείες που θέλουν να αποκτήσουν λύσεις πληρωμών, χτίζοντας προγράμματα επιβράβευσης και πιστότητας αλλά και να αποκτήσει μερίδιο αγοράς μέσω του deVere Vault, δηλαδή, του mobile wallet του οίκου.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται ήδη η πρώτη υπηρεσία απόδοσης τόκου έως 1% για μικρές προθεσμιακές τοποθετήσεις μέσω του συγκεκριμένου πορτοφολιού. Το ελάχιστο ποσό επένδυσης κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.

Ο πελάτης θα μπορεί να «δεσμεύει» τα κεφάλαιά του για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα για 3 μήνες και να απολαμβάνει τόκους που μπορεί να φτάσουν και τη μία ποσοστιαία μονάδα. Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση συνεργασίας του οίκου με γνωστό τραπεζικό ίδρυμα και θα αφορά και το ελληνικό κοινό.

Παράλληλα, μέσω του mobile wallet ο χρήστης θα μπορεί να κάνει τις αγορές του με την προπληρωμένη του κάρτα Mastercard και να κάνει αναλήψεις μέσω ΑΤΜς. Όπως είναι προφανές, οι χρήστες της παραπάνω υπηρεσίας θα επωφελούνται από τη μετατροπή του συναλλάγματος αλλά και τη δωρεάν διεθνή αποστολή χρημάτων και αυτό λόγω του ότι τα mobile πορτοφόλια έχουν εξασφαλίσει σημαντικά χαμηλότερες προμήθειες σε σύγκριση με τις συστημικές τράπεζες, αφού δεν επιβαρύνονται από λειτουργικά έξοδα.

Για τη deVere, η αυτοματοποίηση των επενδύσεων είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση, με σύμμαχό της τη μακρά εμπειρία της στον χώρο και το νέο άνοιγμά της στην τεχνολογία, όπως άλλωστε διευκρινίζει στο Euro2day.gr, ο Δημήτρης Λιτσικάκης που μόλις προ μηνός ανέλαβε χρέη Global Head of FinTech για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ομίλου.

Να σημειωθεί ότι ο ομιλος δραστηριοποιείται τα τελευταία 18 χρόνια σε 50 χώρες και εξυπηρετεί 100.000 πελάτες. «Ψυχή» της εταιρείας είναι ο Βρεττανός CEO της, Nigel Green, είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της τεχνολογίας στον χρηματοοικονομικό τομέα. Μεταξύ άλλων, η deVere προσφέρει επενδυτικές υπηρεσίες, συνταξιοδοτικά προγράμματα και ασφάλειες ζωής .

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v