Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κακουργηματική δίωξη κατά του Κ. Φρουζή για Novartis

Εκτός από τον πρώην επικεφαλής της Novartis, για την υπόθεση υπερτιμολόγησης φαρμάκου διώκεται ακόμη μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου του υπουργείου και ένα ακόμη στέλεχος της εταιρείας. Το κατηγορητήριο.

Κακουργηματική δίωξη κατά του Κ. Φρουζή για Novartis

Ποινικη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνας για τη NOVARTIS, για μια περίπτωση υπερτιμολόγησης φαρμάκου το 2008, η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο.

Η δίωξη στρέφεται κατά μέλους της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου του υπουργείου Υγείας αλλά και στελεχών της NOVARTIS.

Το μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου διώκεται για ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και δύο στελέχη της NOVARTIS (Κων. Φρουζής και Ιωάννα Ρούμπου) διώκονται για ηθική αυτουργία από κοινού στην παραπάνω πράξη.

Η δίωξη αφορά στην τιμή του φαρμάκου Εucreas για τον ζαχαρώδη διαβήτη. Το 2008 ο κατηγορούμενος φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ακριβότερο κατά περίπου 14 ευρώ σε σχέση με την πραγματική του τιμή. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, ήταν να προκληθεί μεγάλη ζημία σε βάρος του δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v