Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Βρούτση στην ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.

Η επίσκεψη του πρώην Υπουργού Εργασίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και κατά τη διάρκειά της αναλύθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα εν ενεργεία ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης

Επίσκεψη Βρούτση στην ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.

Επίσημη προγραμματισμένη επίσκεψη του πρώην Υπουργού Εργασίας, Βουλευτή Κυκλάδων και Τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Βρούτση και των συνεργατών του κ. κ. Επαμεινώνδα Ατσαβέ και Αναστάσιου Παπανικολάου, στα γραφεία της Ένωσης έλαβε χώρα την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη του πρώην Υπουργού Εργασίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και κατά τη διάρκειά της αναλύθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα εν ενεργεία ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης (Τ.Ε.Α.). Σημειώνεται ότι στην συνάντηση τα μέλη της Ένωσης εκπροσωπήθηκαν σε υψηλό διοικητικό επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι των Τ.Ε.Α.-μελών της Ένωσης αφού υπογράμμισαν τους βασικούς σκοπούς της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. στον κ. Βρούτση, του επέδωσαν πλήρες φάκελο ενημερωτικών εγγράφων στα οποία περιέχονταν ανάλυση όλων των θεμάτων που άπτονται τόσο του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Τ.Ε.Α. όσο – κυρίως – των προτάσεων βελτίωσης αυτού προς όφελος των ασφαλισμένων τους μελών.

Μεταξύ των βασικών εισηγήσεων ήταν η διατήρηση της βασικής φιλοσοφίας του Ν.3029/2002 για τα επαγγελματικά ταμεία, η ανάγκη θεσμοθέτησης ενιαίας εποπτείας του κλάδου, η ανάγκη διαφοροποίησης της διαχείρισης της επαγγελματικής ασφάλισης από πολλούς και διαφορετικούς φορείς που πληρούν τις εποπτικές προϋποθέσεις, η εκλογίκευση των εξόδων εποπτείας, η εξειδίκευση του φορολογικού πλαισίου σε θέματα μεταφοράς αποθεμάτων από ομοειδής δραστηριότητες, η απαλλαγή από τον Φ.Π.Α. των αναγκαίων από τη νομοθεσία διαχειριστικών λειτουργιών των Τ.Ε.Α. για μείωση του λειτουργικού και διαχειριστικού κόστους των Ταμείων, η κατάργηση του ελάχιστου περιοριστικού ορίου σύστασης Τ.Ε.Α. των 100 ατόμων με παράλληλη θεσμοθέτηση των ¨πολύ-συμμετοχικών¨ επαγγελματικών ταμείων καθώς και της δυνατότητας υπαγωγής διαφόρων επαγγελματικών ομάδων σε υφιστάμενα Τ.Ε.Α. με διαφορετικά καταστατικά εισφορών.

Ο κος Βρούτσης από τη δική του πλευρά, αφού ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση συμμετοχής του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, υπογράμμισε τη σημασία της λειτουργίας της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. και των επιτυχημένων της δράσεων στα θέματα της επαγγελματικής ασφάλισης και τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης της Ένωσης ως θεσμικού συνομιλητή και κοινωνικού εταίρου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο πρώην Υπουργός εξειδίκευσε περαιτέρω στα μέλη της Ένωσης τις σκέψεις και τον προκαταρκτικό προγραμματικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για τον τρόπο λειτουργίας του 2ου πυλώνα ασφάλισης εντός του πλαισίου των 3 πυλώνων του Ασφαλιστικού μας Συστήματος και την πρόθεση θεσμοθέτησης υποχρεωτικού χαρακτήρα στον 2ο πυλώνα ασφάλισης για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού μας συστήματος.

Τέλος, ο κος Βρούτσης ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. για τη συνάντηση εργασίας, τη γόνιμη διαλεκτική συζήτηση που αναπτύχθηκε και την υποβολή των ολοκληρωμένων της προτάσεων και δεσμεύτηκε για ουσιαστική συνεργασία σε τεχνικό και συμβουλευτικό επίπεδο, ενόψει των πυκνών αλλαγών που θα επέλθουν στον Ασφαλιστικό Χάρτη της χώρας με επίκεντρο τον κλάδο των επαγγελματικών ταμείων το αμέσως επόμενο από τις επερχόμενες εκλογές χρονικό διάστημα.

Οι εκπρόσωποι των Τ.Ε.Α.-μελών της Ένωσης ευχαρίστησαν τον κ. Βρούτση για την αποδοχή, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, της πρόσκλησης συμμετοχής του στο προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και την διαφωτιστική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και έθεσαν στη διάθεσή του τις υπηρεσίες τους για οποιαδήποτε πολιτική του πρωτοβουλία που θα συνέβαλε ουσιαστικά στη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της επαγγελματικής ασφάλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v