Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλεκτρονικά διόδια: Το σχήμα Άκτωρ - Ιντρακατ προσωρινός ανάδοχος

Η κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες Άκτωρ, Ιντρακάτ, Ιντρασόφτ και Autostrade Tech αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο των ηλεκτρονικών διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους.

Ηλεκτρονικά διόδια: Το σχήμα  Άκτωρ - Ιντρακατ προσωρινός ανάδοχος

Η κοινοπραξία Άκτωρ – Intrakat – Ιntrasoft Inl- Autostrade Tech (Ιταλία) ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή του νέου συστήματος αναλογικών διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει πως όλο το σύστημα των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων γίνεται μια ενιαία υποδομή με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

«Ο χρήστης του οδικού δικτύου δεν θα χρειάζεται να ασχολείται αν η υποδομή που κινείται ανήκει σε διαφορετικές εταιρείες η το δημόσιο, να σταματά και να καθυστερεί. Γίνεται οικονομία κλίμακας, το όφελος της οποίας θα περάσει άμεσα στον χρήστη», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει πως σκοπός του διαγωνισμού ήταν ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η συντήρηση για πέντε χρόνια ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης οδικού δικτύου. Το σύστημα λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ όλων όσων λειτουργούν στο δρόμο είτε είναι ιδιώτες είτε δημόσιο.

«Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα σημάνει και το τέλος των υφιστάμενων χρεώσεων διοδίων σε πολίτες και επιχειρήσεις και την έναρξη της αναλογικής χρέωσης που θα προκύπτει από τη χρήση που θα κάνει ο κάθε ένας στο οδικό δίκτυο», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. «Με το νέο σύστημα θα υπάρξει συνολικός έλεγχος της πορείας των παραχωρήσεων και κανένας δε θα μπορεί να αυθαιρετεί»., πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v