Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταβάλλονται οι επικουρικές στους συνταξιούχους της Εθνικής

Καταβάλλονται σήμερα οι επικουρικές συντάξεις στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, σημειώνει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

Καταβάλλονται οι επικουρικές στους συνταξιούχους της Εθνικής

Στην πληρωμή των επικουρικών συντάξεων στους δικαιούχους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Η καταβολή των επικουρικών συντάξεων πραγματοποιείται από το ΕΤΕΑΕΠ. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης της Εθνικής Τράπεζας κατά της απόφασης του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, με την οποία η τράπεζα υποχρεωνόταν να καταβάλει το προβλεπόμενο ποσό για την πληρωμή των συνταξιούχων.

Όπως έγραψε χθες το Euro2day, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των 16.000 συνταξιούχων αναμένεται πως θα αρχίσουν να πιστώνονται από τις 11 το πρωί σήμερα. Τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων είναι ήδη αναρτημένα και μπορούν να τα δουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του ΕΤΕΑΕΠ. Στα ενημερωτικά μηνός Ιουλίου θα αποτυπώνεται το ποσό της νέας μεικτής επικουρικής σύνταξης, καθώς και οι σχετικές κρατήσεις. Βάσει των στοιχείων του ΕΤΕΑΕΠ, συντάξεις έως 300 ευρώ θα λαμβάνουν στο εξής 6.300 συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ, από 301 έως 500 ευρώ θα εισπράττουν 6.572 δικαιούχοι, ενώ άλλοι 3.170 συνταξιούχοι θα παίρνουν σύνταξη μεγαλύτερη των 500 ευρώ. Η μέση σύνταξη καθορίζεται στα 364 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v