Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρατείνεται για έξι μήνες η ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας

Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει το Ντέκλαν Κοστέλο, το νυν επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Ελλάδα, στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων.

Παρατείνεται για έξι μήνες η ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας

Την επέκταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα κατά έξι μήνες ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επέκταση αυτή είναι μια «κανονική και αναμενόμενη διαδικασία» με στόχο να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη υποστήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας, στη βάση των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών. Η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, επισημαίνει η Επιτροπή.

Τέλος, αναφέρει ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει το Ντέκλαν Κοστέλο, το νυν επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Ελλάδα, στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων. Η αποχώρηση του Ντ. Κοστέλο από τη θέση του επικεφαλής της αποστολής ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει η Επιτροπή και προσθέτει ότι η θέση αυτή θα καταργηθεί.

Η επόμενη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v