Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κόντρα για το καλώδιο της Κρήτης

Προσφυγή της EuroAsia Interconnector στα διοικητικά δικαστήρια κατά της απόφασης της ΡΑΕ να αναθέσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής στη θυγατρική εταιρία του ΑΔΜΗΕ, «Αριάδνη».

Νέα κόντρα για το καλώδιο της Κρήτης

Άλλο ένα ακόμη επεισόδιο στο θρίλερ για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακών συμφερόντων EuroAsia Interconnector, προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια κατά της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την ανάθεση του επενδυτικού σχεδίου στη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, εταιρία «Αριάδνη».

Μάλιστα η EuroAsia ζητά την αναστολή της απόφασης της ΡΑΕ, απειλώντας με τον τρόπο αυτό να τινάξει στον «αέρα» τους δύο εν εξελίξει διαγωνισμούς για τα δύο καλώδια, καθώς και για τους σταθμούς μετατροπής ρεύματος. Ο πρώτος λήγει στις 5 Αυγούστου και ο δεύτερος στις 30 του ίδιου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο η ΡΑΕ ανέθεσε στον ΑΔΜΗΕ την υλοποίηση του μεγάλου project ύψους 1 δισ. ευρώ καθώς οι διαπραγματεύσεις με την EuroAsia για τη συμμετοχή της στη εταιρεία ειδικού σκοπού κατέληξαν άκαρπες. Η τελευταία σύμφωνα με τον Διαχειριστή και την Αρχή δεν πληρούσε την αναγκαία κεφαλαιακή επάρκεια.

Από την άλλη μεριά η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία υποστηρίζει ότι αν και ήταν ο φορέας υλοποίησης της διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας, εντούτοις η ελληνική πλευρά παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία ανέθεσε το ελληνικό τμήμα του έργου στον ΑΔΜΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v