Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλακάουτ στη Σκιάθο εξαιτίας βλάβης

Στο σκοτάδι βυθίστηκε το βράδυ της Παρασκευής η Σκιάθος. Τα αίτια του μπλακάουτ και οι διευκρινίσεις για την ηλεκτροδότηση στο νησί από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Μπλακάουτ στη Σκιάθο εξαιτίας βλάβης

Περίπου 2,5 ώρες διήρκεσε η γενικευμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί της Σκιάθου το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το μπλακάουτ σημειώθηκε στις 21:40  λόγω βλάβης σε γραμμή Μέσης Τάσης.

Γύρω στα μεσάνυχτα επανηλεκτροδοτήθηκε η χώρα του νησιού, ανέφερε ο ΔΕΔΔΗΕ που ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Περιοχές όπως ο Ασέληνος, ο Τρούλος, η Αγία Παρασκευή, το Μανδράκι αναμένεται να ηλεκτροδοτηθούν σύντομα.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν τέτοια προβλήματα στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου και αναρωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες μετά την ζημιά που υπέστησαν. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι η ζημιά σημειώθηκε στην πλευρά του Πηλίου και όχι προς τις Κουκουναριές, οπότε και το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο, αλλά και το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί».

Υπολογίζεται πως στη Σκιάθο βρίσκονται περίπου 45.000 επισκέπτες.

Διευκρινίσεις για την ηλεκτροδότηση

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν χθες Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 περίπου στις 21:40 σε κάποιες περιοχές της Σκιάθου, διευκρινίζει, με ανακοίνωσή του, ότι τα συνεργεία του εντόπισαν βλάβη σε γραμμή Μέσης Τάσης στο χερσαίο υπόγειο δίκτυο του νησιού σε σημείο πλησίον του Ξενοδοχείου Skiathos Palace.

Οπως σημειώνει, άμεσα απομόνωσαν τη βλάβη και ξεκίνησαν την επανηλεκτροδότηση των πελατών που επηρεάστηκαν, από τη δεύτερη γραμμή τροφοδοσίας Μέσης Τάσης του νησιού.

Με την κινητοποίησή τους, έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα επανηλεκτροδοτήθηκε το τμήμα της χώρας του νησιού που επηρεάστηκε και έως τη 1:20 ξημερώματα της 17ης Αυγούστου, η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι εργασίες των συνεργείων της Εταιρίας συνεχίζονται πυρετωδώς μέχρι αυτή την ώρα, προκειμένου να έχει αποκατασταθεί η βλάβη που προέκυψε στη γραμμή Μέσης Τάσης μέχρι τις απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα διαρκούς εφεδρικής τροφοδοσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v