Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν θα ισχύσουν οι αυξήσεις διοδίων της Αττικής Οδού

Είχε ανακοινώσει στις 14 Ιουνίου δύο διαδοχικές αυξήσεις των διοδίων. «Βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις», δηλώνει ο Κ. Καραμανλής.

Δεν θα ισχύσουν οι αυξήσεις διοδίων της Αττικής Οδού

Με μια λιτή ανακοίνωση, η Αττική Οδός αποφάσισε ότι δεν θα εφαρμοστούν οι αυξήσεις στα διόδια, θέμα που είχε αποκαλύψει έγκαιρα το Euro2day.gr.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019», αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της Αττικής Οδού είχε ανακοινώσει στα μέσα Ιουνίου δύο διαδοχικές αυξήσεις των διοδίων. Με την πρώτη αύξηση, οι οδηγοί Ι.Χ. θα πλήρωναν 3 ευρώ αντί για 2,80 σήμερα ενώ η τιμή θα αυξανόταν σε δεύτερο στάδιο στα 3,30 ευρώ. Αυξήσεις προβλέπονταν και σε όλες τις άλλες κατηγορίες οχημάτων. Αντίστοιχα, αυξήσεις θα υπήρχαν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος.

Σχετικά με την απόφαση του ΔΣ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε, επίσης, ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ'όλα, το καλό του πολίτη».

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ανακοίνωσε τις αυξήσεις;

«Η μη αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, έρχεται να δικαιώσει πανηγυρικά την αντίσταση και άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του αρμόδιου Υπουργού, να δεχθούν οποιαδήποτε αύξηση τον περασμένο Ιούλιο», σχολιάζει από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος.

«Το γεγονός ότι ο σημερινός Υπουργός κ. Καραμανλής δεν έφερε στη Βουλή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεπε τις αυξήσεις, πιστεύουμε ότι δεν το έκανε ακριβώς επειδή η ΠΝΠ ήταν του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλώς για να δικαιωθεί η θέση της εταιρείας ότι πρόκειται για χειρονομία καλής θέλησης (προς ποιον άραγε;)

»Το ερώτημα όμως παραμένει, ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος που επέβαλε στην εταιρεία να ανακοινώσει αύξηση διοδίων, λίγο πριν τις εκλογές τον περασμένο Ιούλιο, ενώ σήμερα ο λόγος αυτός εξέλειπε εκτός και αν δεν χρειάζεται καν απάντηση στο ερώτημα. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;» 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v