Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάμελλος: Υπάρχει ασάφεια σχετικά με τη σύμβαση του ΤΕΕ

Ο κ. Φάμελλος, άσκησε κριτική στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι «παραμένει η ασάφεια σχετικά με τη σύμβαση του ΤΕΕ». «Δεν έχουμε ξεκαθαρίσει πόσο είναι το κόστος, ποιες ρήτρες υπάρχουν στη σύμβαση ποια είναι η φύση του έργου».

Φάμελλος: Υπάρχει ασάφεια σχετικά με τη σύμβαση του ΤΕΕ

«Η χώρα μας δεν είχε πολιτική πρόληψη πυρκαγιών έως το 2018 και μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, καταγράφηκε μια μεγάλη μείωση πόρων», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

«Εκπονήσαμε σχέδιο δράσης, το οποίο περιελάμβανε την πρόσληψη 200 μόνιμων δασολόγων και δασοπόνων, καθώς και την πρόσληψη, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, 300-350 επιστημόνων στη Δασική Υπηρεσία και χρηματοδότηση 140 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία», είπε ο κ. Φάμμελος.

«Το σχέδιο περιελάμβανε», συνέχισε, σύγχρονα εργαλεία τηλεπισκόπησης και γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, νέες προδιαγραφές διαχειριστικών μελετών δασών και σχέδια αντιπυρικής προστασίας, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της καύσιμης ύλης και του κινδύνου πρόκλησης δασικών πυρκαγιών. Για τα υπολείμματα προβλέπεται συντονισμένη δράση με διασπορά του υπολείμματος τεμαχισμένου ώστε να γίνει αναδάσωση».

Συνεχίζοντας ο κ. Φάμελλος, άσκησε κριτική στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι «παραμένει η ασάφεια σχετικά με τη σύμβαση του ΤΕΕ». «Δεν έχουμε ξεκαθαρίσει πόσο είναι το κόστος, ποιες ρήτρες υπάρχουν στη σύμβαση ποια είναι η φύση του έργου», είπε ενώ διερωτήθηκε εάν μετά την ολοκλήρωσή του «θα μπορεί ο πολίτης να προχωρήσει σε διαδικασίες δόμησης».

«Η κυβέρνηση δεν έχει πει ακόμη εάν θα συμπεριλάβει στο ειδικό χωρικό σχέδιο τις προβλέψεις για τους οδικούς άξονες, την προστασία του αιγιαλού και την πρόσβαση των πολιτών». «Δεν έχει πάρει επίσης θέση, για το τι θα κάνει με τα δασικά. Ζητούμε όπως εμείς κάναμε να πάρει θέση για τα κίτρινα και τα ιώδη για να υπάρχει λύση με τήρηση του Συντάγματος. Αλλιώς δεν θα μπορέσει να εφαρμοσθεί το ειδικό χωρικό σχέδιο και να μην ξαναυπάρξουν τα προβλήματα που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v