Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναντήσεις ΕΕΑ με φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Στις συναντήσεις επαναδιατυπώθηκε η στήριξη του ΕΕΑ προς κάθε πρωτοβουλία των Σωματείων που αφορά στην ποιοτική και ποσοτική εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Συναντήσεις ΕΕΑ με φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Δράσεις και πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συζητήθηκαν τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2019 κατά την συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο γενικός γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης με τους προέδρους της ΠΟΑΔ κ. Τ. Μιχαλόπουλο, του ΠΣΑΣ κυρία Θ. Γουργούλη, του ΠΣΣΑΣ κ. Ι. Τοζακίδη, της ΕΕΑΕ κυρία Δ. Λύχρου και του ΣΕΜΑ κ. Μ. Τζωρτζωρή.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, επαναδιατυπώθηκε η στήριξη του ΕΕΑ προς κάθε πρωτοβουλία των Σωματείων που αφορά στην ποιοτική και ποσοτική εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Τονίστηκε η σημασία της πανελλαδικής συνένωση των Σωματείων, η συμπόρευσή τους και η ενιαία παρουσία τους σε κάθε διεκδίκηση του κλάδου, για την οποία υπάρχει η αρωγή του ΕΕΑ. Στοχοθετήθηκε η διεξαγωγή Συνεδρίου Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και η πραγματοποίηση της 2ης Εθνικής Συνδιάσκεψης για τον κλάδο.

Επίσης, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του ΕΕΑ σχετικά με την υπό εξέλιξη κλαδική μελέτη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, την συμπλήρωση ωρών σε όσους υπολείπονται στο θέμα της επαναπιστοποίησης, καθώς και τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του συμβολαίου αστικής ευθύνης που ενεργοποίησε το ΕΕΑ μέσω του e-επιμελητήριο στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των μελών του.

Οι παριστάμενοι πρόεδροι μετέφεραν στους εκπροσώπους της διοίκησης του ΕΕΑ τα μηνύματα που λαμβάνουν από τα μέλη τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν αναφορές σε κομβικά θέματα όπως η άμεση επίλυση του θέματος συμμόρφωσης της ΝΝ στη νομοθεσία και η τήρηση όλων όσων καθορίζονται από αυτήν. Επισημάνθηκε η ανάγκη συλλογικών άμεσων ενεργειών για την επίλυση του θέματος.

Ακόμα συζητήθηκε και η κυοφορούμενη πρόταση για δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, κάτι για το οποίο το ΕΕΑ όπως αναφέρθηκε θα παράσχει στήριξη. Καταληκτικά, επανασυζητήθηκε η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη και η περαιτέρω πορεία της βάσει των συμπερασμάτων που είχαν εξαχθεί και των όσων συμφωνήθηκαν

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v