Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Απέφυγε η ΔΕΗ τη χρεοκοπία

Θετική η έκθεση του ορκωτού λογιστή σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΝ. Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία της επιχείρησης στα πρότυπα των ανταγωνιστών της. Με διάλογο και πλέγμα μέτρων η απολιγνιτοποίηση.

Χατζηδάκης: Απέφυγε η ΔΕΗ τη χρεοκοπία

Θετική είναι η έκθεση του ορκωτού λογιστή για τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε ότι «αποφύγαμε τη χρεοκοπία».

Κατά τον ίδιο «η προσπάθεια συνεχίζεται για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ενεργειακού πυλώνα της χώρας».

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ακολουθεί τον Οκτώβριο νομοθετική ρύθμιση ώστε να απαλλαγεί η ΔΕΗ από το ασφυκτικό πλαίσιο του δημοσίου σε λειτουργικές της δραστηριότητες, ενώ τόνισε ότι τα υπόλοιπα μέτρα όπως η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ θα εξειδικευτούν στη συνέχεια.

Ο ίδιος μίλησε και για την απολιγνιτοποίηση και με αφορμή και την αναγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για κλείσιμο των λιγνιτικών σταθμών μέχρι το 2028 σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα εξειδικευτούν στο αμέσως απόμενο διάστημα. Έκανε δε γνωστό τη διενέργεια συζητήσεων με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Υπογράμμισε πως θα υπάρξει ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων με χρηματοδότηση.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης πως η ΔΕΗ περνά σε δραστηριότητες ΑΠΕ με τις λεπτομέρειες να εξειδικεύονται στο νέο επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας.

Κατά τον ίδιο αν η έκθεση της ΕΥ δεν ήταν θετική θα έπαυε η διαπραγμάτευση της μετοχής από το χρηματιστήριο και θα υπήρχαν σοβαροί κλυδωνισμοί.

Τόνισε, όμως, ότι οι ζημιές της εταιρίας δεν σημαίνει ότι διαγράφονται παραμένουν συσσωρευμένες στην πλάτη της ΔΕΗ.

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v