Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thomas Cook: Στον αέρα οι μισές κρατήσεις Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι διαδικασίες επαναπατρισμού αλλά και το ποιος θα αναλάβει να καλύψει το σχετικό κόστος. Έχει διασφαλιστεί η κάλυψη των εξόδων για τους τουρίστες πού προέρχονται από τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Thomas Cook: Στον αέρα οι μισές κρατήσεις Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα

Σε πρώτο πλάνο τίθεται, πλέον, για τον τουριστικό κόσμο της χώρας ο επαναπατρισμός των πελατών του πτωχευμένου ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook πού βρίσκονται αυτή την περίοδο για διακοπές στη χώρα μας, μετά και την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η Thomas Cook Γερμανίας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες επαναπατρισμού αλλά και το ποιος θα αναλάβει να καλύψει το σχετικό κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr έχει διασφαλιστεί η κάλυψη των εξόδων επαναπατρισμού για τους τουρίστες πού προέρχονται από τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Πιο συγκεκριμένα η δαπάνη επαναπατρισμού των Γερμανών τουριστών θα καλυφθεί από την Thomas Cook GmbH μέσω του Γερμανικού γραφείου ελβετικής ασφαλιστικής εταιρείας. Η κάλυψη αφορά τη διαμονή των τουριστών μέχρι την αναχώρησή τους και το κόστος του αεροπορικού ταξιδιού επιστροφής.

Για τους Βέλγους τουρίστες την αντίστοιχη δαπάνη θα καλύψει το βελγικό Δημόσιο. Τον επαναπατρισμό των Ολλανδών, την ίδια στιγμή, ανέλαβε να καλύψει η TUI Ολλανδίας.

Σύμφωνα με εκτίμηση του προέδρου της Πανελλήνιες Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσιου η πτώχευση και του γερμανικού βραχίονα της Thomas Cook σημαίνει πρακτικά πώς χάνονται οι μισές κρατήσεις Οκτωβρίου για το σύνολο της χώρας.

*Δείτε την ενημέρωση του υπουργείου Τουρισμού για τον επαναπατρισμό των τουριστών και την κάλυψη του σχετικού κόστους στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v