Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσιονομικό κενό το 2020 επιβεβαιώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Κατ' αρχάς θετική η έκθεση των θεσμών, σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών. Βασικό αγκάθι οι διαφορές που υπάρχουν στις εκτιμήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2020. Επιβεβαίωση του Euro2day.gr. Πιθανή νέα επίσκεψη των δανειστών.

Δημοσιονομικό κενό το 2020 επιβεβαιώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Προβλήματα στον προϋπολογισμό του 2020 διαπίστωσαν οι θεσμοί κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, δήλωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε πριν από λίγο δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, επιβεβαιώνοντας όσα μετέδωσε προ ημερών το Euro2day.gr.

«Εχουμε στα χέρια μας μια προκαταρκτική έκθεση από τους θεσμούς, η οποία είναι κατ’ αρχάς θετική αλλά εντοπίζεται ένα δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020. Αυτό είναι το βασικό θέμα που προέκυψε. Πρέπει να λύσουμε τις διαφορές μας, κάτι που σημαίνει ότι είναι καλύτερο να βρεθεί συμφωνία μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2020 (σ.σ. στις Βρυξέλλες) στις 15 Οκτωβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr ήταν κατ' αρχάς στο κακό σενάριο ύψους 1,8 δισ. ευρώ και πληροφορίες από τους θεσμούς ανέφεραν ότι αν δεν καλυφθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, οι θεσμοί θα επανέλθουν στην Αθήνα για νέες διαπραγματεύσεις, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία βάσει των στόχων του ελληνικού προγράμματος.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ενημέρωσε ότι σε σχέση με την αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, η Ελλάδα έχει καταθέσει το αίτημα το οποίο βρίσκεται στο μέσον της σχετικής διαδικασίας. Υπενθύμισε ότι για κάποια κράτη-μέλη θα απαιτηθεί έγκριση των κοινοβουλίων.

Το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται η ολοκλήρωση της 4ης μεταμνημονιακής εποπτείας από τη νέα Κομισιόν, που αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v