Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 5 Νοεμβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το ΣΔΙΤ ευρυζωνικών δικτύων

Παράταση λίγων ημερών έδωσαν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων μέσω ΣΔΙΤ. Προχωρά μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου.

Στις 5 Νοεμβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το ΣΔΙΤ ευρυζωνικών δικτύων

Για τις 5 Νοεμβρίου μετατέθηκε η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που έχει προκηρυχθεί στη χώρα. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος στο ΣΔΙΤ, συνολικού ύψους περί τα 870 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ, που αφορά στην ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων πολύ υψηλών ταχυτήτων (Ultra Fast Broadband) στις λεγόμενες «λευκές περιοχές» της χώρας, είχε αρχικά προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Αν και η προκήρυξη του διαγωνισμού, που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, δίνει ένα γενικό περίγραμμα του σχεδιασμού, το τελικό σχέδιο θα προκύψει έπειτα από ανταγωνιστικό διάλογο με τους ομίλους που θα εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον στις 5 Νοεμβρίου. Από τους όρους που τελικά θα συμφωνηθούν μεταξύ υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υποψηφίων θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των δεσμευτικών προσφορών που θα υποβληθούν σε κάποιους μήνες από σήμερα. Ηδη η διοίκηση της Deutsche Telekom (και του ΟTE) που συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη είπε πως θα συμμετάσχει στη διαδικασία.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό θα εκδηλώσουν όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, ενώ προ εβδομάδων ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντ. Τζωρτζακάκης είχαν υποστηρίξει πως υπάρχουν και επενδυτές που τοποθετούνται στις υποδομές, οι οποίοι πιθανώς θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v