Ακύρωσε το ΣτΕ την οικοδομική άδεια για ξενοδοχείο στη Μακρυγιάννη

Αφορούσε την ανέγερση εννιαώροφου ξενοδοχείου με τρία υπόγεια και δώμα, καθώς και την επισκευή διώροφου διατηρητέου κτιρίου στη συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Μισαραλιώτου.

Ακύρωσε το ΣτΕ την οικοδομική άδεια για ξενοδοχείο στη Μακρυγιάννη

Δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι 14 κάτοικοι της περιοχής του Μακρυγιάννη που ζητούσαν να ακυρωθεί η προέγκριση οικοδομικής άδειας της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Αθηναίων για την ανέγερση εννιαώροφου ξενοδοχείου με τρία υπόγεια και δώμα, καθώς και την επισκευή διώροφου διατηρητέου κτιρίου στη συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Μισαραλιώτου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ' αριθμ. 2103/2019 απόφασή της έκανε μερικά δεκτή την αίτηση των 14 περιοίκων της περιοχής του Μακρυγιάννη και ακύρωσε για τυπικούς λόγους την σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας.

Στην προκειμένη περίπτωση, πριν την προέγκριση της οικοδομικής άδειας είχε χορηγηθεί έγκριση του υπουργού Πολιτισμού, μετά από γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. Μεταγενεστέρως όμως η έγκριση αυτή ανακλήθηκε, μετά νεότερη γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ., για λόγους νομιμότητας.

Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την προέγκριση της οικοδομικής άδειας, καθώς «απώλεσε το νόμιμο έρεισμά της».

Εύα Καραμανώλη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v