Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας

Αποδεκτή από τον Β. Κικίλια η παραίτηση του 82χρονου Κων. Πατέρα από τη θέση του διοικητή της νοσοκομειακής μονάδας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός του. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση ΝΔ.

Παραιτήθηκε ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι ο διορισμός του 82χρονου Κ. Πατέρα προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στην κυβέρνηση για τους διορισμούς πολιτευτών στα νοσοκομεία. 

«Δεν ξέρουμε ποιά περίπτωση είναι πιο εξοργιστική. Αυτή του βουλευτή Καστοριάς που ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του; Ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας που μας ενημερώνει πως προτιμά τον μισθό του διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; 'Η οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας που διορίστηκαν διοικητές σε... Άρτα και Πρέβεζα και αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να παραιτήσει τους 111 «άριστους» και τον υπουργό των ρουσφετιών

«Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, τονίζει η Κουμουνδούρου, «αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ. Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή - κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά; Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια;

Συνεπώς, μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. Με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων.

Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. θα παραμείνουν στις θέσεις τους;

Επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 «αρίστων» που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια», καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΝΔ: Να μην κουνά το δάχτυλο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση», τονίζει η ΝΔ, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση», συνεχίζει η Πειραιώς και σημειώνει:

«Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος να εμφανίζεται η ΝΔ ως τιμητής

Τις παραιτήσεις των «111 γαλάζιων διορισμών» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές του κόμματος. Οι εν λόγω πηγές σχολίαζαν πως «θέλει θράσος να εμφανίζεται η ΝΔ ως τιμητής της δημόσιας Υγείας» και ότι «τα ίδια έλεγε και για τη δήθεν "αξιοκρατία" και "αριστεία" και βλέπουμε τα αποτελέσματα με το πλιάτσικο γαλάζιων στελεχών στο Δημόσιο».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: «Ισχύει ότι ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, όταν φωτογραφιζόταν με τον κ. Πατέρα στο γραφείο του στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, του είχε υποσχεθεί τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου και σήμερα έσπευσε να τον παραιτήσει μετά το σάλο για τα ρουσφέτια» και «ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει τελικά τις παραιτήσεις και των υπολοίπων 111 γαλάζιων διορισμών, όπως ο κουμπάρος του βουλευτή του στην Καστοριά που παραδέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη το ρουσφέτι, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας και η σύζυγος δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v