Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαρίτσης: Το νομοσχέδιο για ΔΕΗ-ΔΕΠΑ είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «εκχωρεί σε ιδιώτες ολόκληρο το ποσοστό του δημοσίου (65%) τόσο στις Υποδομές όσο και στην Εμπορία των δικτύων φυσικού αερίου», επισημαίνει.

Χαρίτσης: Το νομοσχέδιο για ΔΕΗ-ΔΕΠΑ είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος

“Η κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει ολιγοπωλιακά ιδιωτικά συμφέροντα με αδιαφανείς διαδικασίες, και εν τέλει να εκποιήσει βασικές δημόσιες ενεργειακές υποδομές, κρίσιμες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας”, διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε on camera δηλώσεις του για το νομοσχέδιο για την ενέργεια και τη ΔΕΗ.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι με το ν/σ η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη “εκχωρεί σε ιδιώτες ολόκληρο το ποσοστό του δημοσίου (65%) τόσο στις Υποδομές όσο και στην Εμπορία των δικτύων φυσικού αερίου”, ενώ δεν διαθέτει “σχέδιο για τους εργαζόμενους, για την ασφάλεια εφοδιασμού, για το κόστος ενέργειας, για τη διασφάλιση της ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου στη χώρα”. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση “διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, παρακάμπτει το ΑΣΕΠ, επεκτείνει τις εργολαβικές σχέσεις”, ενώ “σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και των ενεργειακών δικτύων και καταστρατηγεί το δικαίωμα των πολιτών σε οικονομικά προσιτή και καθαρή ενέργεια”.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ενέργεια και τη ΔΕΗ έρχεται μετά από πολύμηνες προσπάθειες απαξίωσης και συκοφάντησης της επιχείρησης. Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ακολουθήσει πολιτικές που εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος ενέργειας και πρόσβαση σε όλους, πολίτες και επιχειρήσεις.

Επιβεβαιώνει την επιθυμία της να εξυπηρετήσει ολιγοπωλιακά ιδιωτικά συμφέροντα με αδιαφανείς διαδικασίες και εν τέλει να εκποιήσει βασικές δημόσιες ενεργειακές υποδομές, κρίσιμες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα ιδιωτικό μονοπώλιο στα δίκτυα φυσικού αερίου, εκχωρώντας πλέον σε ιδιώτες ολόκληρο το ποσοστό του δημοσίου (65%) τόσο στις Υποδομές όσο και στην Εμπορία. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει σχέδιο για τους εργαζόμενους, για την ασφάλεια εφοδιασμού, για το κόστος ενέργειας, για τη διασφάλιση της ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου στη χώρα.

Στο όνομα του εκσυγχρονισμού, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, παρακάμπτει το ΑΣΕΠ, επεκτείνει τις εργολαβικές σχέσεις που εξυπηρετούν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα με δυσανάλογο κόστος για τους καταναλωτές.

Το νομοσχέδιο είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και των ενεργειακών δικτύων και καταστρατηγεί το δικαίωμα των πολιτών σε οικονομικά προσιτή και καθαρή ενέργεια. Τον λογαριασμό, αν δεν αντιδράσουμε, θα τον πληρώσουμε όλοι και όλες μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v