Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμανλής: Ερχονται πρόστιμα για παραβίαση της Λ.Ε.Α.

Οπως είπε στη βουλή ο υπουργός Μεταφορών, το πλαίσιο προβλέπει μεν πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες από 20 που ίσχυε παλιά, αλλά στην πράξη δεν εφαρμόζεται.

Καραμανλής: Ερχονται πρόστιμα για παραβίαση της Λ.Ε.Α.

Τσουχτερά πρόστιμα για την παραβίαση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης προανήγγειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, η οποία ζήτησε «εξοντωτικά» πρόστιμα για τη συγκεκριμένη παράβαση του ΚΟΚ, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την αναπροσαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου, που προβλέπει μεν πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες από 20 που ίσχυε παλιά, αλλά όπως επισήμανε στην πράξη δεν εφαρμόζεται.

«Δεν θα είμαστε απλά αυστηροί για τις ΛΕΑ αλλά θα παρακολουθούμε και την εφαρμογή του νόμου» είπε.

Συνεχίζοντας ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι στις σκέψεις του υπουργείου βρίσκεται και το ενδεχόμενο νομοθέτησης υποχρεωτικής χρήσης χιονολάστιχων για συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους, ώστε να αποφεύγονται περιστατικά όπως ο πρόσφατος πολύωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού λόγω χιονόπτωσης.

Ο ίδιος επισήμανε τα προβλήματα που διαπιστώνονται από τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την τοποθέτηση των οποίων απαιτείται πολύς χρόνος, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία, τονίζοντας ότι η χρήση χιονολάστιχων εφαρμόζεται ήδη σε πολλές βαλκανικές χώρες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εξετάζουμε και διάταξη για την παρακώλυση κυκλοφορίας σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Όταν θα λέει η Τροχαία ότι ο δρόμος κλείνει και δεν μπορείς να πας χωρίς όλα τα απαραίτητα μέσα σε αυτόν, θα υπάρχει αυστηρό πρόστιμο» είπε ο κ. Καραμανλής ολοκληρώνοντας την απάντησή του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v