Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Εχει αξία το ελληνικό 7ετές ομόλογο

Το μεγάλο ράλι για τους ελληνικούς τίτλους μπορεί να τελείωσε αλλά υπάρχει ακόμα αξία, επισημαίνει ο οίκος. Οι εκτιμήσεις για την καμπύλη επιτοκίων και η σύγκριση με την Ιταλία. Γιατί προτιμά τις ενδιάμεσες λήξεις.

HSBC: Εχει αξία το ελληνικό 7ετές ομόλογο

Η μεγάλη κίνηση μπορεί να τελείωσε αλλά υπάρχει ακόμα αξία στην καμπύλη των ελληνικών ομολόγων, υποστηρίζει η HSBC σε ανάλυσή της. Η διατήρηση πλεονασμάτων της τάξης του 4% του ΑΕΠ, εξηγεί και η ικανότητα αναχρηματοδότησης σε βιώσιμα επίπεδα προσφέρει άνεση στους επενδυτές, όπως φάνηκε και από την ζήτηση στην πρόσφατη έκδοση του 15ετους τίτλου.

Η HSBC πιστεύει ότι η επόμενη έκδοση θα είναι με 10ετες τίτλο για να χρηματοδοτηθεί μια πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ. Εκτιμά δε ότι οι λήξεις στην ζώνη των 8 – 15 ετών δείχνει να έχει περισσότερη αξία έναντι των αντίστοιχων ιταλικών, ενώ συνολικά εκτιμά ότι η σχέση κινδύνου/ανταμοιβής ευνοεί τα ελληνικά ομόλογα έναντι των εκδόσεων της Ρώμης σε όλη την κλίμακα αν το κριτήριο είναι η μεταβλητότητα. Σημειώνει ωστόσο ότι η ρευστότητα είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα για την ελληνική αγορά, καθώς το spread (σ.σ. διαφορά) μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο της αντίστοιχης ιταλικής. Ακόμα και εδώ, όμως, επισημαίνει ότι τα πράγματα βελτιώνονται.

Η HSBC προτείνει το 7ετες ομόλογο, το οποίο εκτιμά ότι μπορεί να κερδίσει 30-40 μονάδες βάσης.
Στην έκθεση επισημαίνεται η σημασία του 15ετους ομολόγου, καθώς η λήξη του είναι μετά το 2033, οπότε και η χώρα θα αρχίσει να αποπληρώνει τόκους για τα δάνεια των 96,9 δισ. ευρώ που έλαβε από τον EFSF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v