Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των Ρουμάνων η Ελλάδα

Στην πρώτη θέση των τουριστικών επιλογών τους βρίσκονται οι περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των Ρουμάνων η Ελλάδα

Σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των Ρουμάνων παραμένει η Ελλάδα, με την Χαλκιδική και τη Θάσο να αποτελούν “νούμερο ένα” προορισμό, όπως είπε ο προϊστάμενος ΕΟΤ Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ουκρανίας Γιώργος Σταφυλάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”. Σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τα μηνύματα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR I, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου και φέτος η τουριστική κίνηση από Ρουμανία αναμένεται να κινηθεί ανοδικά.

Σύμφωνα με τον κ.Σταφυλάκη, οι Ρουμάνοι ταξιδιώτες επιλέγουν στην πλειονότητά τους τον οδικό τουρισμό (σε ποσοστό ξεπερνούν το 70%) καθώς τα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι μέρος της κουλτούρας τους. Στην πρώτη θέση των επιλογών τους βρίσκονται οι περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. “Πρώτη στις προτιμήσεις του είναι η Χαλκιδική, ακολουθεί η Θάσος, η Παραλία της Κατερίνης και γενικότερα η Πιερία, η Καβάλα (και άλλες περιοχές της Αν.Μακεδονίας και Θράκης), τα νησιά του Ιονίου και η Εύβοια.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταφυλάκης η τουριστική κίνηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ανοδική πορεία η οποία καταγράφεται όχι μόνο με την αύξηση του αριθμού των αφίξεων αλλά και την αύξηση της ημερήσιας τουριστικής δαπάνης που για το 9μηνο του 2019 παρουσίασε άνοδο κατά περίπου 8,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018.

“Ως γραφείο ΕΟΤ πραγματοποιούμε πολλές δράσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, διοργανώνοντας ταξίδια εξοικείωσης και δημοσιογραφικές αποστολές, στοχευμένες καμπάνιες και εκδηλώσεις. Σημαντική ήταν η καμπάνια προβολής της Ελλάδας που έγινε πρόσφατα σε σταθμούς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία ενθουσίασε τόσο τους Ρουμάνους όσο και τους Έλληνες που ζουν στην Ρουμανία”, υπογράμμισε ο κ. Σταφυλάκης.

Τη ίδια ώρα σημαντική αύξηση παρουσιάζει στην κεντρική Μακεδονία τα τελευταία δύο χρόνια η Ουκρανία. Ενδεικτικό είναι ότι οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης σημειώνουν αύξηση κατά περίπου 60% το 2019 σε σχέση με το 2018.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v