Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Θα στηρίξουμε όσες επιχειρήσεις πληγούν από τον κορωνοϊό

Σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης. Δεν πρόκειται να υπαχθούν σε καθεστώς διατίμησης οι ιατρικές μάσκες.

Γεωργιάδης: Θα στηρίξουμε όσες επιχειρήσεις πληγούν από τον κορωνοϊό

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία επιχείρηση να καταστραφεί εξαιτίας του κορωνοϊού», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης.

Όπως ανέφερε, διαθέτουμε όλα τα αναγκαία εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει, σημειώνοντας ωστόσο ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα ενεργοποιηθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα εξήγησε ότι η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να ανακοινώσει χθες πακέτο μέτρων στήριξης της ιταλικής οικονομίας ύψους 3,6 δισ. ευρώ οφείλεται στο γεγονός ότι οι συνέπειες εκεί είναι πολύ μεγαλύτερες.

«Προς το παρόν δεν έχουμε μία συνολική εικόνα γύρω απ’ τις οικονομικές συνέπειες που προκαλεί ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Υπάρχουν ακυρώσεις εκδηλώσεων και συνεδρίων αλλά ακόμα δεν υπάρχει μία συνολική εικόνα. Επομένως πριν ανακοινώσουμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες που υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με την κατάσταση στην αγορά και στο γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις αισχροκέρδειας στις ιατρικές μάσκες, τόνισε ότι «στον καπιταλισμό τις τιμές τις καθορίζει η προσφορά και η ζήτηση, οπότε ζήτημα διατίμησης δεν υπάρχει. Το θέμα είναι να υπάρχουν μάσκες, συνεπώς μας ενδιαφέρει ο εφοδιασμός της αγοράς και η επάρκεια, όχι όμως να καθορίσουμε και τις τιμές».

Τέλος, ο υπουργός κάλεσε τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται, μιας και δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς. «Κινδυνεύουμε να μην πάθουμε τίποτα απ’ τον κορωνοϊό και να πάθουμε οικονομικά από τον πανικό στην αγορά», τόνισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v