Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαίρεση των δαπανών για προσφυγικό και κορωνοϊό ζήτησε ο Σταϊκούρας

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. «Ζητήσαμε παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα, για τον κορωνοϊό και το μεταναστευτικό», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Εξαίρεση των δαπανών για προσφυγικό και κορωνοϊό ζήτησε ο Σταϊκούρας

Εξαίρεση των δαπανών που συνδέονται με το προσφυγικό και τον κορωνοϊό από το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ζήτησε στη συνάντηση με τον Κλάους Ρέγκλινγκ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας στις δημόσιες δηλώσεις του ότι οι επιπτώσεις για την οικονομία θα είναι παροδικές αλλά πολύ πιο σημαντικές και επώδυνες σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

«Ζητήσαμε παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα», ανέφερε, «για τον κορωνοϊό και το μεταναστευτικό», λέγοντας πως απαιτείται συντονισμός δράσεων μετά το Eurogroup.

Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, την τόνωση της ρευστότητας και τη διαφύλαξη της απασχόλησης.

Ο υπουργός ανέφερε παράλληλα ότι η Ελλάδα διεκδικεί τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση φιλοαναπτυξιακών μέτρων, κυρίως στην κατεύθυνση της μείωσης φόρων.

Η ελληνική πλευρά παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία, στη βάση νέας ανάλυσης της βιωσιμότητας χρέους, την οποία εκπόνησε ο ΟΔΔΗΧ σε συνεργασία με τη Lazard.

Από την πλευρά του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο επιτρέπει ευελιξία, αλλά είναι αρμοδιότητα του Eurogroup να αποφασίσει το εύρος και τους τομείς στους οποίους θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα υποστηρίξει τα σχετικά αιτήματα.

Στην αρχή της τοποθέτησής του άλλωστε, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξήρε τη στάση του Χρήστου Σταϊκούρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως ΥΠΟΙΚ, όταν είπε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς «θα σας λέω τι προτίθεμαι να κάνω και θα κάνω αυτό που σας λέω».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v