Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσωρινό λουκέτο στις εισπρακτικές δρομολογεί το υπ. Ανάπτυξης

Το κλείσιμο των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών ανακοινώνει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει όσο και η κρίση. Δεν ισχύει το μέτρο για τους servicers. Τι δήλωσε στο Euro2day.gr ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσωρινό λουκέτο στις εισπρακτικές δρομολογεί το υπ. Ανάπτυξης

Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών (εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών) προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τη σχετική απόφαση αναμένεται να εκδώσει σήμερα, 19 Μαρτίου, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο Euro2day.gr την αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση.

Το Euro2day.gr ζήτησε από τον υπουργό διευκρινίσεις για το αν αντίστοιχη απόφαση θα εκδώσει και για τους servicers, απαντώντας πως η αναστολή λειτουργίας θα «αφορά βασικά τις εισπρακτικές».

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης με δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και αναφερθείς στο θέμα δήλωσε: «Η οικονομία πάγωσε, είναι αυτονόητο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εισπρακτικές εταιρείες και οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από τραπεζικά δάνεια (servicers) δεν μπορούν να λειτουργούν. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα εκδώσω σχετική απόφαση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v