Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχονται πρόστιμα για τους κερδοσκόπους

Μόνο ένα τηλεφώνημα θα μπορούν να δεχτούν όσοι πλήττονται από την πανδημία, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Την επόμενη εβδομάδα τα πρώτα πρόστιμα στους κερδοσκόπους.

Ερχονται πρόστιμα για τους κερδοσκόπους

Σε καθεστώς περιορισμού αλλά όχι αναστολής των δραστηριοτήτων τους τίθενται οι εταιρείες διαχείρισης οφειλών και οι εισπρακτικές εταιρείες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, όπως είπε, μετά τις επαφές και τις συνεννοήσεις που έγιναν με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τις εταιρείες διαχείρισης οφειλών, συμφωνήθηκε ότι όσοι πλήττονται από την πανδημία δικαιούνται να λάβουν τρίμηνη αναστολή των υποχρεώσεών τους και η ενημέρωση αυτή μπορεί να γίνει μόνο με μια τηλεφωνική κλήση από τους διαχειριστές οφειλών.

Εξαίρεση, για περισσότερες τηλεφωνικές κλήσεις, αποτελούν όσοι επίσης πλήττονται αλλά επιθυμούν εξατομικευμένες ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, για να συνεχιστεί η κουλτούρα πληρωμών, όσοι δεν έχουν πληγεί από την κρίση θα πρέπει να πληρώνουν τις δόσεις τους, ωστόσο προειδοποίησε ότι αν υπάρξουν οχλήσεις σε διαπιστωμένα πληγέντες, η συμφωνία κυβέρνησης και εταιρειών διαχείρισης δεν θα ισχύσει και θα ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις στα αντισηπτικά και στις μάσκες, ανάφερε ότι κλιμάκια πραγματοποιούν ελέγχους και την επόμενη εβδομάδα θα πέσουν τα πρώτα πρόστιμα για αισχροκέρδεια. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της επάρκειας, ρίχνοντας ευθείες βολές προς το λιανεμπόριο ότι δεν τηρεί την οδηγία για τρεις συσκευασίες ανά καλάθι. Μάλιστα όπως είπε, χθες το πρωί με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, υπήρχε επάρκεια στην αγορά, αλλά το απόγευμα εξανεμίστηκε. Προφανώς και δεν τηρήθηκε η οδηγία περιορισμού διάθεσης ανά άτομο, σημείωσε, προειδοποιώντας ότι θα ληφθούν αυστηρά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς και οι ανάλογες κυρώσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι σε συνέχεια των προχθεσινών ανακοινώσεων για τη δημιουργία εγγυοδοτικού ταμείου για την παροχή δανείων κεφαλαίου κίνησης και επενδυτικού σκοπού έως 3 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ποσό αυτό μπορεί να φθάσει έως 6 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v