Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Μηχανισμός εγγυοδοσίας για κεφάλαιο κίνησης στις εταιρίες ενέργειας

Είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υπάρξει ένα «μαξιλάρι ασφαλείας», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξή του. Ενθαρρύνονται οι εταιρίες να λάβουν τα μέτρα που μπορούν να αντέξουν για όσους πλήττονται.

Χατζηδάκης: Μηχανισμός εγγυοδοσίας για κεφάλαιο κίνησης στις εταιρίες ενέργειας

Για τα έκτακτα μέτρα στήριξης της ΔΕΗ και των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας προκειμένου να στηρίξουν τους καταναλωτές που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού και παράλληλα να μείνουν όρθιες, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Τόνισε ότι καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια και έχουν ήδη ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ώστε οι λειτουργίες ενέργειας να είναι ανοιχτές και να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας. «Το βασικό κοινωνικό έργο των εταιρειών αυτών, ήδη επιτελείται και θα έχουμε 24 ώρες ενέργεια, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο», διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρξει μηχανισμός εγγυοδοσίας που θα εξασφαλίσει κεφάλαιο κίνησης στις εταιρείες ενέργειας, ώστε να υπάρχει ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας. Με αυτό το «μαξιλάρι» εξασφαλισμένο, οι εταιρίες προφανώς θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε κάποιες κινήσεις, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.

Σε σχέση με τις κινήσεις της κυβέρνησης σε τρεις άξονες τόνισε ότι:

1 Ενθαρρύνονται οι εταιρείες, τόσο η ΔEΗ όσο και οι ιδιώτες να λάβουν εκείνα τα μέτρα που μπορούν να αντέξουν ως ένδειξη αλληλεγγύης σε εκείνους που πλήττονται. Τα μέτρα αυτά αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

2 Η κυβέρνηση απευθύνεται στις τράπεζες προκειμένου να διευκολυνθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των πολιτών

3 Σε σχέση με τις αποκοπές υπάρχει συνεννόηση με την ΔEΗ και τους ιδιώτες παρόχους. Με βάση το υπάρχον πλαίσιο δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων. Εκείνοι που πρέπει να ανησυχούν είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v