Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ετοιμοπόλεμες» για το lockdown οι τράπεζες

Τις στρατηγικές αντιμετώπισης των νέων δεδομένων ενεργοποιεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι λίστες με τις ειδικές άδειες και ο σχεδιασμός για εργασία από το σπίτι. O προγραμματισμός που φέρνει άμεση ανταπόκριση στα νέα μέτρα.

«Ετοιμοπόλεμες» για το lockdown οι τράπεζες

Πυρετός προετοιμασιών στις τράπεζες, για τα νέα δεδομένα και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι λίστες με τα συγκεκριμένα ονόματα τραπεζικών υπαλλήλων είναι ήδη έτοιμες και «ξαναφρεσκάρονται» για επιπλέον σιγουριά. Για τον τραπεζικό τομέα της χώρας, όπως και για άλλους τομείς -προφανώς και κατά προτεραιότητα στις τηλεπικοινωνίες- η χθεσινή ημέρα δεν ήταν μια συνηθισμένη Κυριακή.

Μέσω τηλεδιασκέψεων και μηνυμάτων, επιβεβαιώθηκαν οι στρατηγικές που έχουν ήδη προ ημερών αποφασισθεί. Οι λίστες με τα άτομα που θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν είναι από καιρό γραμμένες και τώρα ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν. 

Το ποιοι θα κυκλοφορούν το γνωρίζουν ήδη οι διοικήσεις. Πρόκειται για τραπεζικά στελέχη διάφορων βαθμίδων και διευθύνσεων, από το πιο χαμηλόβαθμο ως το πιο υψηλόβαθμο που μπορεί να χρειασθεί. Οι λίστες είναι διαφορετικές για όσους θα πηγαινοέρχονται στα τραπεζικά γραφεία, για όσους θα είναι σε καθεστώς τηλε-εργασίας, για όσους θα πρέπει να λάβουν laptop από την τράπεζα με κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Euro2day.gr διοικητικά στελέχη των τραπεζών, «είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Προς το παρόν δεν έχουμε ενημερώσει καμία Αρχή πλην της Τράπεζας, ούτε έχουμε δεχθεί κάποιο αίτημα. Έχουμε όμως κάνει τον προγραμματισμό μας και θα ανταποκριθούμε άμεσα μόλις αυτό μας ζητηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v