Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οι tour operators θα στείλουν τους τουρίστες στην Ελλάδα»

Οι επιδόσεις της χώρας στον έλεγχο της πανδημίας θα ανταμειφθούν όταν ανοίξει η αγορά, υποστήριξε ο υπ. Ανάπτυξης. Τηλεδιάσκεψη υπουργών με επικεφαλής των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων. Οι δυσοίωνες εκτιμήσεις του Ανδ. Ανδρεάδη.

«Οι tour operators θα στείλουν τους τουρίστες στην Ελλάδα»

Την είδηση ότι οι μεγαλύτεροι Ευρωπαίοι tour operatos, βρίσκονται σε επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και δηλώνουν ότι όταν ανοίξει η φετινή τουριστική σεζόν θα κατευθύνουν όλους τους τουρίστες με προορισμό τη Μεσόγειο στην Ελλάδα, αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με θέμα «Covid -19: οι επιχειρήσεις απέναντι στην αβεβαιότητα» με συμμετέχοντας τους κ. Φέσσα, Ανδρεάδη, Θεοδωρόπουλο και Χαρπαντίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας στην αγωνία που εξέφρασε κυρίως ο διευθύνων σύμβουλος της Sani/Ikos Ανδρέας Ανδρεάδης, ότι η φετινή τουριστική σεζόν χάνεται, υποστήριξε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με τους μεγάλους tour operatos της Ευρώπης, οι οποίοι δηλώνουν ότι λόγω των επιδόσεων της χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και συνεπώς τη ασφάλειας που προσφέρει, θα φέρουν τους πελάτες τους στην Ελλάδα. Μάλιστα σημείωσε ότι η τηλεδιάσκεψη θα αποτελέσει και επισφράγιση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια καλή τουριστική σεζόν, ωστόσο δεν θα είναι «στο μηδέν», αναφέροντας ότι όταν ανοίξει η αγορά η χώρα μας θα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Πριν αναφέρει αυτά, ο κ. Ανδρεάδης, είχε επισημάνει ότι μάλλον θα επικρατήσει το δυσμενέστερο σενάριο και η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει τον… Οκτώβριο, οπότε θα μιλάμε για μια πτώση της αγοράς, της τάξεως του 75 – 80%.

Συμφώνησε ωστόσο με τον υπουργό, ότι όταν θα ανοίξει η αγορά η Ελλάδα θα είναι σε καλύτερη θέση για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου από μια μικρότερη πίτα. Ωστόσο είναι άγνωστο το πότε θα ανοίξει η αγορά και αυτή τη στιγμή, όπως σημείωσε, μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v