Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με νέα διαδικασία οι προσημειώσεις υποθήκης

Οι αλλαγές κρίνονται αναγκαίες καθώς οι συγκεκριμένες υποθέσεις καταλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό της δικαστηριακής ύλης και σημειώνεται αυξημένος συγχρωτισμός.

Με νέα διαδικασία οι προσημειώσεις υποθήκης

Τροπολογία με την οποία μόνο για φέτος, οι διακοπές των δικαστηρίων θα διαρκέσουν από τις 16 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Η τροπολογία κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων για περίπου 1,5 μήνα λόγω κορωνοϊού.

Επίσης αλλαγές σημειώνονται και στη διαδικασία προσημείωσης υποθήκης για το διάστημα από 28 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου. Οι αλλαγές κρίνονται αναγκαίες καθώς οι συγκεκριμένες υποθέσεις καταλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό της δικαστηριακής ύλης και σημειώνεται αυξημένος συγχρωτισμός.

Σύμφωνα με την τροπολογία:

* Στις υποθέσεις προσημείωσης υποθήκης, η συζήτηση διεξάγεται εγγράφως και οι διάδικοι παρίστανται στο δικαστήριο με δήλωση

* Στη δήλωση που υπογράφεται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο, επισυνάπτεται η έγγραφη συναίνεση του καθ' ου στην αιτούμενη προσημείωση ή του τρίτου κυρίου του ακινήτου, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής τους από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του καθ' ου

* στην έγγραφη συναίνεση προσδιορίζονται σαφώς η ασφαλιζόμενη με την προσημείωση απαίτηση και το ποσό της απαίτησης για το οποίο χορηγείται η συναινετική εγγραφή προσημείωσης και περιγράφεται λεπτομερώς το προσημειούμενο ακίνητο.

* Η συναίνεση του προσημειούχου δανειστή δίνεται εγγράφως με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v